Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Καλαφάτης: «Ανεπίδεκτοι μαθήσεως» οι υπεύθυνοι της πορείας κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Ανεπίδεκτοι μαθήσεως εμφανίζονται οι υπεύθυνοι της πορείας κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης μετά τα ευρωπαϊκά «καμπανάκια» για τις καθυστερήσεις και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, που κατέδειξε τον άσκοπο χαρακτήρα των σχετικών ενεργειών του Δήμου. 

Συνεχίζουν να μεθοδεύουν εν κρυπτώ νέα τελεσμένα, με άγνωστη επίπτωση για την προοπτική έγκαιρης ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου και πλέον πολύπαθου έργου της πόλης.»

Τα παραπάνω τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, με αφορμή πληροφορίες για επικείμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ, που θα εξετάσει νέα κοινή πρόταση των συναρμόδιων υπουργείων (Υποδομών και Πολιτισμού), του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό ΑΕ για το ζήτημα της κατασκευής του 13ου Σταθμού της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου) και της ανάδειξης των αρχαίων ευρημάτων.

«Οι ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό ΑΕ, επιμένουν να διαβουλεύονται εν κρυπτώ και να προωθούν σχέδια ανάδειξης των αρχαιοτήτων προς εξέταση από το ΚΑΣ, ερήμην θεσμικών παραγόντων -όπως το Δημοτικό Συμβούλιο- και των πολιτών της Θεσσαλονίκης», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης.

«Και το κάνουν αυτό σε μια χρονική συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της χρηματοδότησης του έργου, ενώ έχουν αποδείξει ότι δεν αξίζουν της εμπιστοσύνης που θα τους επέτρεπε να φέρνουν την πόλη προ τετελεσμένων χωρίς προηγούμενο ουσιαστικό διάλογο. Τους καλούμε να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία της πρότασης και της τεχνικής μελέτης που θα υποβληθεί στο ΚΑΣ, καθώς και τα στοιχεία της στατικής μελέτης, αν αυτή υπάρχει.» 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου