Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Τραμ με μπαταρίες επέλεξε η πόλη Σάρλοτ

To Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Σάρλοτ των ΗΠΑ αποφάσισε στις 28 Νοεμβρίου 2016 να αναδείξει ανάδοχο την Γερμανική εταιρεία Siemens για συμβόλαιο προμήθειας 6 Τραμ για να τα χρησιμοποιήσει στο σύστημα μεταφορών της πόλης.  

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι τα συγκεκριμένα Τραμ θα είναι εφοδιασμένα με μπαταρίες (LRV), τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν τον κλασικό παντογράφο (το εξάρτημα που υπάρχει πάνω από τα Τραμ και παίρνει ηλεκτρισμό από τα εναέρια καλώδια. 

Παρόμοια Τραμ είχε αποφασίσει προ ετών να προμηθευτεί και η Αθήνα, όταν σχεδιαζόταν η Ανάπλαση Πανεπιστημίου, αλλά τελικά το σχέδιο ναυάγησε και μαζί τα πρωτοποριακά μοντέλα Τραμ για την πρωτεύουσα της Ελλάδας. 

Στη Σάρλοτ θα προμηθευτούν τα Τραμ από το εργοστάσιο της Siemens που βρίσκεται στην περιοχή του Σακραμέντο και θα λειτουργήσουν στην CityLYNX Gold Line αντικαθιστώντας τα μνημειακού τύπου Τραμ που υπήρχαν στην περιοχή. H γραμμή θα επεκταθεί κατά 4χλμ (2χλμ σε κάθε άκρο) και αναμένεται να λειτουργήσει το 2020.

Μέχρι σήμερα στο σύστημα συγκοινωνιών της Σάρλοτ κυκλοφορούν 42 Τραμ από την Siemens στην μπλε γραμμή. 

Τα νέα Τραμ θα έχουν προτεραιότητα στα φανάρια (το γνωστό πράσινο κύμα), θα είναι εφοδιασμένα με αυτόματο καταμετρητή επιβατών χρησιμοποιώντας ειδικό 3D υπέρυθρο ανιχνευτή, μεγάλα παράθυρα, χαμηλό πάτωμα και χώρους για ποδήλατα και καροτσάκια. 

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου