Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Μυστική σύσκεψη υπό τον Χρ. Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ

Κλειστή κομματική σύσκεψη έγινε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής στο Διοικητήριο, στο χώρο όπου εδρεύει το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου.  

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και μοναδικό θέμα της ήταν το μέλλον του ΟΑΣΘ.

Με απόφαση του υπουργού η συνάντηση δεν δημοσιοποιήθηκε, καθώς ήταν μία εσωκομματική διαδικασία, που στόχο είχε να ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός για τις προτάσεις της τοπικής οργάνωσης του κόμματος ως προς αυτό το καυτό θέμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη μετείχαν τα στελέχη της γραμματείας των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους συντονιστές τους, τον Δημήτρη Δημητριάδη στην Α’ και τον Χρήστο Ρώσσιο στη Β’, ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» Απόστολος Αντωνούδης, καθώς και στελέχη από τη Νεολαία του κόμματος. 

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν συνολικά δεκαπέντε στελέχη, όμως αρκετοί αποχώρησαν, καθώς ο υπουργός, ο οποίος ερχόταν οδικώς από τα Γιάννινα, καθυστέρησε να αφιχθεί περίπου κατά ένα δίωρο.

Σύμφωνα με έγκυρη κομματική πηγή τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν στον κ. Σπίρτζη την πρότασή τους για τη συγκρότηση ενός νέου, δημόσιου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει το έργο των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. 

«Ο φορέας δεν θα είναι κατ’ ανάγκη κρατικός. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν και άλλοι φορείς και οργανισμοί, όπως για παράδειγμα οι δήμοι», εξήγησε στέλεχος το οποίο συμμετείχε στη συνάντηση.

Ανέφερε επίσης ότι, όπως ειπώθηκε στον υπουργό, ο φορέας αυτός θα εκτελεί προς το παρόν τη συγκοινωνία με τα αστικά λεωφορεία, αλλά στο προσεχές μέλλον θα αναλάβει και τη λειτουργία του μετρό ή ενδεχομένως και της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, για την οποία έχει ήδη αναλάβει να εκπονήσει σχετική μελέτη η «Εγνατία Οδός Α.Ε.». 

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή δεν καταστεί εφικτή η λύση του δημόσιου φορέα, πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις για τον ΟΑΣΘ έως το 2019, οπότε βάσει της κοινοτικής οδηγίας θα γίνει δημόσιος διαγωνισμός για την εκχώρηση του έργου της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια πηγή είπε ότι ο κ. Σπίρτζης άκουσε με ενδιαφέρον αυτές τις προτάσεις και φάνηκε να τις ενστερνίζεται. Ο υπουργός είπε προς τα κομματικά στελέχη ότι το προσεχές διάστημα, λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές, η συνάντηση θα επαναληφθεί. 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της για τον ΟΑΣΘ μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017. 

ΠΗΓΗ: makthes.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου