Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα της Lufthansa σήμερα και αύριο

Η ένωση πιλότων της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες ότι θα επαναλάβει τη σημερινή 24ωρη απεργία και αύριο Πέμπτη, αφότου η κίνησή της ήδη ανάγκασε την εταιρεία να ακυρώσει περίπου ένα τρίτο όλων των πτήσεών της. 

Είναι η 14η κατά σειρά διακοπή στις υπηρεσίες της αεροπορικής εταιρείας και μέρος μιας μακροχρόνιας μισθολογικής διένεξής της με την ένωση πιλότων Vereinigung Cockpit (VC).

Χθες η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 876 από περίπου 3.000 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, επηρεάζοντας 100.000 επιβάτες. 

Η ανακοίνωση των πιλότων να επαναλάβει την απεργία για άλλες 24 ώρες ακολούθησε την απόφαση ενός γερμανικού εφετείου να απορρίψει χθες βράδυ την αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους της εταιρείας. 

Σύμφωνα με τους πιλότους, οι απεργίες θα επηρεάσουν όλες τις πτήσεις της Lufthansa που αναχωρούν από γερμανικά αεροδρόμια, τοπικές και διεθνείς. 

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις των θυγατρικών ή συνεργαζόμενων αερογραμμών της όπως οι Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS και οι Brussels Airlines, δεν θα επηρεαστούν, ενώ οι Austrian και SWISS, είπε, εξετάζουν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερα και φαρδύτερα αεροσκάφη ώστε να αυξήσουν τον αριθμό επιβατών που μπορούν να μεταφέρουν. 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER