Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

"Αγγλικό ενδιαφέρον", για την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης

Για μεγάλη κινητικότητα στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από την πλευρά του δήμου.

Η δημοτική αρχή δεν θα αφήσει την ιστορία των αστικών συγκοινωνιών στα χέρια μόνο ενός υπουργείου και ενός υπουργού (σσ: υπουργείο Μεταφορών και Χρήστο Σπίρτζη), τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν εκ νέου επαφές με την Παγκόσμια Τράπεζα η οποία θα κάνει μια μελέτη και πρόταση για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

Ο δήμαρχος, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ανακοίνωσε επίσης ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από Αγγλική εταιρεία, η οποία έχει 60.000 εργαζομένους και καλύπτει τις συγκοινωνίες σε πολλές χώρες. «Μας έκαναν πρόταση για λύση στο πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ. Δουλειά θέλουν και αυτοί, λεφτά θέλουν να κερδίσουν», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με νομικούς συμβούλους είναι άκυρη η τελευταία σύμβαση που λέει ότι θα ανανεωθεί μετά το τέλος των εργασιών του Μετρό, καθώς δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «σαράβαλα» τα λεωφορεία, σημειώνοντας πως όταν τα χρησιμοποιεί «αισθάνεται σαν τσουβάλι με πατάτες». Έκανε λόγο για παρωχημένη κατάσταση με τον ΟΑΣΘ.

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τους μετόχους και τους εργαζόμενους, επαναλαμβάνοντας ότι ιδιοκτήτης των συγκοινωνιών πρέπει να είναι οι δήμοι και διαχειριστής μια εταιρεία που να σχετίζεται με τις συγκοινωνίες.

ΠΗΓΗ: voria.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου