Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Σχολικό λεωφορείο «καρφώθηκε» σε δέντρο - Νεκροί έξι μικροί μαθητές

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί των ΗΠΑ, όταν ένα σχολικό λεωφορείο με 35 μικρά παιδιά, τράκαρε, έπεσε στο πλάι και τυλίχτηκε γύρω από ένα δέντρο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο σημείο του δυστυχήματος κι ένα ακόμα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, 23 από τα παιδιά που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο, διακομίσθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Το λεωφορείο μετέφερε παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου έως και πέμπτης δημοτικού και σύμφωνα με τις Αρχές στο τροχαίο δεν ενεπλάκη άλλο όχημα.

Ο οδηγός του λεωφορείου, Johnthony Walker, 24 ετών, συνελήφθη με 5 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, επικίνδυνη οδήγηση, έκθεση σε κίνδυνο κι αυτά «για αρχή» όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Επίσης, εκδόθηκε ένταλμα για να μπορέσει να πάρει η αστυνομία στα χέρια της το βίντεο από την κάμερα του λεωφορείου προκειμένου να βοηθηθεί στις έρευνες.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι εξετάζεται αν η ταχύτητα και το αλκοόλ ήταν παράγοντες που οδήγησαν στην τραγωδία. 

Οι μαρτυρίες παιδιών που επέζησαν του τραγικού δυστυχήματος, «καίνε» τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου.

Η μητέρα ενός από τα θύματα, που έχει μάλιστα άλλα δύο παιδιά τα οποία βρίσκονταν στο λεωφορείο, είπε στο CBS News ότι ο οδηγός, Johnthony Walker, ρώτησε τα παιδιά αν «είναι έτοιμα να πεθάνουν;» καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην οδό Τσατανούγκα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το σχολικό καρφώθηκε στο δέντρο, με αποτέλεσμα να χαθούν έξι αθώες ζωές.

Όπως τόνισε η γυναίκα στη συνέντευξή της, είχε παραπονεθεί επανειλημμένα για τη συμπεριφορά του Walker αλλά οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν.

Ο 24χρονος Walker είχε αναπτύξει πολύ υψηλότερη ταχύτητα από το όριο των 30 μιλίων/ώρα, μεταφέροντας 35 μαθητές σπίτια τους από το Δημοτικό σχολείο του Γούντμορ τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε έπειτα ένα από τα παιδιά που γλίτωσαν από τη φονική σύγκρουση, ο οδηγός «δεν έδειχνε να προσέχει τον δρόμο και έτρεχε πολύ γρήγορα».

Ο Walker τέθηκε υπό κράτηση αμέσως μετά το δυστύχημα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε τροχαίο και ριψοκίνδυνη οδήγηση. Η εγγύησή του ορίστηκε στα 107.500 δολάρια. 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr & difernews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου