Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ιπτάμενα μονοθέσια ταξί - drones από την Airbus

Θα μπορεί να απογειώνεται - προσγειώνεται από/σε... ταράτσες και ανοιχτούς χώρους σαν ελικόπτερο -χωρίς να χρειάζεται διάδρομο, θα πετάει χωρίς πιλότο μεταφέροντας έναν επιβάτη και θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στις μεγαλουπόλεις. 

Είναι το μονοθέσιο ιπτάμενο ταξί - drones που σχεδιάζει η εταιρεία αεροναυπηγικής Airbus και πρόκειται να βγει στην αγορά σε τρία χρόνια.

Ο επιβάτης θα μπορεί να το καλεί μέσω smartphone και από εκεί θα δίνει επίσης οδηγίες για τον προορισμό του.

Στα πρώτα σχέδια το νέο ιπτάμενο όχημα θυμίζει κάτι μεταξύ μοτοσυκλέτας και ελικοπτέρου χωρίς έλικες. Ο επιβάτης κάθεται και προσδένεται σε ένα άνετο κάθισμα και από πάνω του κλείνει ένας διάφανος θόλος, που θυμίζει προσωπίδα κράνους μηχανής

Το ιπτάμενο όχημα διαθέτει αισθητήρες για να να ανιχνεύει και να αποφεύγει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο, χωρίς να προκαλεί την παραμικρή όχληση ή θόρυβο, αφού δεν διαθέτει έλικες, ούτε κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η θυγατρική της Airbus που έχει αναλάβει την υλοποίηση του project, υπολογίζει ότι στα τέλη της επόμενης χρονιάς θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή ενός κανονικού προτύπου. Η μαζική παραγωγή μπορεί να αρχίσει δύο χρόνια αργότερα και το πρώτο μοντέλο αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

Η Airbus σχεδιάζει να κατασκευάσει ολόκληρο στόλο ιπτάμενων ταξί-drones, τα οποία θα ενταχθούν αρχικά στο δίκτυο μετακινήσεων Uber. 

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER