Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ρόδος: Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θέλουν να ενταχθούν σε καθεστώς εποχικότητας

Από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου εστάλη αρμοδίως το ακόλουθο υπόμνημα: 

ΠΡΟΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κ. Κατρούγκαλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΟΑΕΔ, 
κ. Μ. Καραμεσίνη
- Ο.Σ.Μ.Ε.
- ΠΟΤΛΕ
- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ 

Θέμα: «Ένταξη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ρόδου στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων». 

Κύριε Υπουργέ,Οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου εποχικής απασχόλησης ανησυχούμε διότι δεν εντάσσεται ο κλάδος μας στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων, όπως π.χ. οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και λοιποί, αν και εργαζόμαστε στο νησί με τις ίδιες συνθήκες. 

Όλοι οι οδηγοί είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι και η πρόσληψή μας είναι ορισμένου χρόνου. Από 4 έως 7 μήνες το χρόνο βάζουμε από 100 έως 175 ένσημα αντίστοιχα, όταν οι εποχικοί βάζουν 101 ένσημα, για να πάρουν το επίδομα ανεργίας. 

Θεωρούμε ότι η τροποποίηση του νόμου και η ένταξη του κλάδου στους εποχικά εργαζόμενους είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς η μη καταβολή του επιδόματος ανεργίας πλήττει τους οδηγούς των τουριστικών περιοχών. 

Το αίτημα αυτό θεωρούμε ότι είναι δίκαιο, καθώς η συγκεκριμένη νομοθεσία προκαλεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε εκατοντάδες οδηγούς που απασχολούνται στον κλάδο. 

Αντίστοιχα Σωματεία σε ακριτικές - τουριστικές περιοχές χαίρουν της ένταξης στο καθεστώς της εποχικότητας και της ευεργετικής αυτής αντιμετώπισης. 

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα, ώστε να ενταχθούν και οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουν σε εταιρίες με εποχική λειτουργία ή όχι, στο καθεστώς που ισχύει για τους εποχικά εργαζόμενους όσο αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, ώστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου να προχωρήσουμε σε κατάθεση δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μανιάς Ιωάννης                                         Σκουλάς Κώστας


ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER