Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο για βόλτες στο Αμβούργο

Το Αμβούργο, παρ’ όλο που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, δεν είναι παραθαλάσσιο. Το διασχίζει ο ποταμός Έλβας, ο οποίος μετά από 80 χιλιόμετρα εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα.

Στην πόλη της βόρειας Γερμανίας βρίσκονται και αρκετοί άλλοι ποταμοί, γι’αυτό και η συγκοινωνία μέσω ύδατος είναι αρκετά διαδεδομένη. Ωστόσο πρόσφατα επιτράπηκε η χρήση του πρώτου αμφίβιου λεωφορείου, καθώς υπήρχαν περιορισμοί από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την ιδέα του αμφίβιου λεωφορείου είχε ο Fred Franken, όπου ήταν ιδιοκτήτης αντίστοιχης επιχείρησης στη Σιγκαπούρη. Έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια, όμως, για να πάρει την απαραίτητη έγκριση τύπου, δεδομένου η νομοθεσία δεν προέβλεπε αμφίβια οχήματα, αλλά τελικά όλα είχαν μια θετική έκβαση.

Αυτό βασίζεται σε σασί της MAN, με το Hafencity Riverbus να αποτελεί τουριστική ατραξιόν, με τα τμήματα του κάτω τμήματος προέρχονται από μια ουγγρική εταιρία. Τους δύο πρώτους λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει 6.000 επιβάτες, με την εταιρία να έχει σκοπό να παραγγείλει 5 με 7 επιπλέον αντίστοιχα οχήματα. ΠΗΓΗ: autoblog.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER