Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, με τις αλλαγές στις συντάξεις

Σε δημόσια διαβούλευση κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό με όλες τις αλλαγές στις συντάξεις, τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, τα χρόνια ασφάλισης κ.λπ.

Στο νομοσχέδιο που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω, υπάρχουν οι μεγάλες ανατροπές στη ζωή χιλιάδων συνταξιούχων και κυρίως στη ζωή των νυν ασφαλισμένων.

Στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προβλέπεται αύξηση των εισφορών κατά 1%, η οποία θα βαρύνει κατά 0,5% τους εργοδότες και κατά 0,5% τους εργαζόμενους έως το 2018.

Από το 2018 έως το 2021, η αύξηση των εισφορών περιορίζεται στο 0,25% για εργαζόμενους και 0,25% για εργοδότες.

Μετά και τις περικοπές στις επικουρικές, θα προστατεύονται οι συνταξιούχοι που θα έχουν εισόδημα από συντάξεις έως 1.300 ευρώ.

Όσον αφορά στο φορολογικό, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η επιβάρυνση αφορά κυρίως σε εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ενώ για μισθωτούς και συνταξιούχους η επιβάρυνση θα είναι προοδευτική.

Προβλέπει κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων, θεσμοθέτηση Εθνικής Σύνταξης στα 384 ευρώ μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια ασφάλισης, σημαντικά μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης για την αναλογική σύνταξη, που οδηγούν σε χαμηλές νέες συντάξεις κυρίως για όσους έχουν πάνω από 25 έτη ασφάλισης και το μέσο εισόδημά τους ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, προστασία των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων στα σημερινά επίπεδα, αύξηση εισφορών αλλά και σαρωτικές ενοποιήσεις ταμείων.

Διαβάστε το και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου