Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Χ. Σπίρτζης: Υπογειοποίηση της γραμμής 1 του Μετρό Φάληρο - Πειραιάς, Δικαστικό Μέγαρο, Κλειστή Αγορά τα νέα έργα του Πειραιά


Νέα μεγάλα έργα για τον Πειραιά προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αλλά και επιτάχυνση εκείνων που είναι σε εξέλιξη, σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα εγκαίνια της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά.

Όπως είπε η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, κλείδωσε η παράδοση σε λειτουργία τον ερχόμενο Μάρτιο (επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του ypodomes.com την προηγούμενη εβδομάδα).

Τα έργα της επέκτασης του Μετρό ανέφερε πως θα επιταχυνθούν και μέσα στο 2016 θα απελευθερωθεί μέρος της Πλατείας Κοραή, που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, χωρίς ωστόσο να δώσει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων.

"Λίγο υπομονή ζητάμε από τους κατοίκους του Πειραιά" είπε χαρακτηριστικά. Σε σχέση με τα νέα έργα που προγραμματίζονται για τον Πειραιά είπε πως σε συνεννόηση με το Δήμο και την Περιφέρεια προωθούνται προς υλοποίηση:
  1. Η υπογειοποίηση της γραμμής 1 του Μετρό από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, με την ταυτόχρονη δημιουργία ποδηλατόδρομου στο έδαφος.
  2. Νέο Δικαστικό Μέγαρο στη θέση που βρισκόταν παλιά η Ράλλειος Σχολή. Για αυτό το θέμα υπήρξε μάλιστα και μία εξέλιξη σήμερα καθώς εστάλη έγγραφο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης που αποδέχεται την πρόταση του Δήμου Πειραιά για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την ΕΤΕπ.
  3. Νέα κλειστή αγορά του Πειραιά, αίτημα της Περιφέρειας που ενέκρινε το Υπουργείο.
Επίσης όπως είπε ο Υπουργός, θα διεξαχθεί ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη για την βελτίωση των συνθηκών οδήγησης στον Πειραιά (και που προφανώς θα συνυπολογίζει την λειτουργία των επεκτάσεων του Μετρό και του Τραμ). 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου