Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΡΤ1, για το μετρό Θεσ/κης και τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας καθώς και όλα τα μεγάλα έργα

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Δαράκη και κ. Γιάννη Δάρρα μίλησε αναλυτικά για τα παρακάτω θέματα:

Για την επανεκκίνηση των έργων, όπως οι αυτοκινητόδρομοι και το μετρό Θεσσαλονίκης που ήταν κολλημένα από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , παρουσιάζοντας τους νέους όρους και τα τελικά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσή τους, που διασφάλισε η σημερινή κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ. 

Για τον προγραμματισμό του ΥΠΟΜΕΔΙ όσον αφορά την άμεση δημοπράτηση νέων έργων στην Αττική, με αιχμή τις νέες επεκτάσεις της Γραμμής 4 του μετρό, την επέκταση του προαστιακού στο Λαύριο και τη Ραφήνα. 

Για τη δημοπράτηση μεγάλων έργων υποδομής και μεταφορών όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης, το νέο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο.  

Τα έργα νέας γενιάς που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης και του ΥΠΟΜΕΔΙ να ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο πακέτο Γιούνκερ.

Τέλος ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου