Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κύπρος: Μαλλιά - κουβάρια και στα λεωφορεία Λάρνακας

Έγιναν άνω - κάτω και οι μέτοχοι της εταιρείας αστικών λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, ανοίγοντας ακόμα ένα τεράστιο κεφάλαιο στα προβλήματα των δημόσιων συγκοινωνιών, που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Μεταφορών. 

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πρόσφατα στη Λευκωσία και είναι ακόμα ανοικτό, πήρε σειρά η Λάρνακα. 

Μερίδα μετόχων της εταιρείας προσέφυγε στον Γενικό Ελεγκτή καταγγέλλοντας ατασθαλίες, ενώ μια εκ των υποθέσεων έχει καταγγελθεί και στην Αστυνομία. 

Οι καταγγέλλοντες μέτοχοι, σε δηλώσεις τους στον «Φ» υποστήριξαν ότι μερίδα των συναδέλφων τους μετόχων, αποσκοπεί στην εκδίωξη των προσφύγων-μελών μετόχων, ενώ ταυτόχρονα στην εταιρεία συμβαίνουν απαράδεκτα φαινόμενα. 

Ο διευθυντής της εταιρείας, Φάνης Δημητριάδης, κληθείς από τον «Φ» να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ο Γενικός Ελεγκτής είναι γνώστης των δεδομένων της εταιρείας, θα αναμένουμε να μας ενημερώσει η Υπηρεσία του ποιες είναι οι ατασθαλίες μας, για να τις μάθουμε κι εμείς». 

Στην αντίπερα όχθη οι καταγγέλλοντες μέτοχοι υποστηρίζουν στην καταγγελία τους ότι η εταιρεία έχει χρέος πέραν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Αναφέρουν ακόμη πως η «Ζήνων», απασχολεί υπεράριθμο προσωπικό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των δρομολογίων που εκτελεί. Υποστηρίζουν ότι στα δρομολόγια εντοπίζονται φαινόμενα παρατυπιών και διασπάθισης χρημάτων, τα οποία θα τεκμηριώσουν στην Υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή. 

Θέμα επίσης τίθεται και για τις συνθήκες/καθεστώς εργοδότησης κάποιων υπαλλήλων της εταιρείας. Θέτουν επίσης θέμα μη σωστής εκτέλεσης δρομολογίων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα από πολίτες. 

Οι καταγγέλλοντες μέτοχοι της εταιρείας θέτουν επίσης θέμα και για το ύψος της μισθοδοσίας κάποιων μετόχων, των οποίων οι συνολικές απολαβές φτάνουν μέχρι και τις 15 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, κατά τους ισχυρισμούς τους. 

Τέλος, ως προς την υπόθεση που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, οι καταγγέλλοντες μέτοχοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι έχουν τεκμηριώσει υπόθεση κατά την οποία λεωφορείο μη ιδιοκτησίας της εταιρείας, που ανήκε σε πρόσωπο το οποίο έχει σχέση με την εταιρεία, εκμισθώθηκε από ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει προσωπικό της από την επαρχία Λάρνακας προς την Πάφο. Ωστόσο, αυτό το πρόσωπο, αντί να χρησιμοποιεί το λεωφορείο που κέρδισε αυτή την προσφορά, χρησιμοποιούσε τελικά λεωφορείο της εταιρείας, χρεώνοντας καύσιμα και λοιπά έξοδα στην εταιρεία. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου