Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Λεωφορείο με πρόσφυγες έπεσε σε χαράδρα στην Τουρκία

Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα ένα λεωφορείο γεμάτο με πρόσφυγες, που σκόπευαν να πάνε στη Λέσβο, ανατράπηκε και κατέληξε σε μια χαράδρα στην επαρχία του Μπαλικεσίρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Ο οδηγός του οχήματος και επτά Σύροι επιβάτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Συνολικά 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 13 Σύροι πρόσφυγες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα, σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε δύο τροχαία δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν οχήματα που μετέφεραν μετανάστες στα τουρκικά παράλια.

Την Παρασκευή, ένα άλλο λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Μιανμάρ και είχε για προορισμό του μια παραλία απ' όπου οι άνθρωποι αυτοί θα επιβιβάζονταν σε πλοιάρια για να πάνε επίσης στη Λέσβο, συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στο Τσανάκαλε, μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν. Έξι Σύροι σκοτώθηκαν και περίπου 30 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Την Τρίτη, τουλάχιστον 36 πρόσφυγες -μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά- πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαπραγματεύτηκε ένα σχέδιο δράσης με την Τουρκία για να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, παρέχοντας στη χώρα αυτή βοήθεια 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, διεμήνυσε την Πέμπτη ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τη συνεργασία της Άγκυρας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου