Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στις 20 & 21/1/2016, λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Για υφαρπαγή και κλοπή των περιουσιακών στοιχείων, όλων των υπό συγχωνευόμενων ταμείων στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και για παγκόσμια πρωτοτυπία αναφορικά με την επανυπολογισμό των συντάξεων, τις περικοπές στα εφάπαξ και τις επικουρικές, κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που καλεί σε συστράτευση και αγώνα όχι μόνο τους ναυτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, ενώ ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΠΝΟ που αποφάσισε σήμερα, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, τονίζει ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «δεν διαλύεται μόνο το αρχαιότερο ταμείο της χώρας, το ΝΑΤ, η σύσταση η αυτονομία και η λειτουργία του οποίου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη προϋπόθεση λόγω της ιδιομορφίας του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά τινάζεται όλο το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα στον αέρα, με άγνωστες τις τελικές, αλλά βέβαιες καταστροφικές επιπτώσεις σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, η ακριβής ημερομηνία της οποία θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ, με προοπτική κλιμάκωσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στο μεταξύ νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη 13 και 14 του Ιανουαρίου, αποφάσισαν σήμερα σε νέα γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, με αφορμή τη ρύθμιση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων και του συλλόγου της Εστίας των Ναυτικών, οι οποίοι ζήτησαν τη συνέχιση του αγώνα για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και του Ειδικού Λογαριασμού Κοινωνικών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ).

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αναφέρουν ότι η διάλυση των συγκεκριμένων φορέων οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση της ναυτιλίας και στην αποχώρηση και των εναπομεινάντων πλοίων στην ελληνική σημαία.

Τονίζουν, επίσης, ότι η ενσωμάτωση του ΝΑΤ στον ενιαίο φορέα οδηγεί σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης σε μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ στο μισό αφού το ποσοστό αναπλήρωσης στα 40 χρόνια ανέρχεται στα 47%.

Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου