Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των έργων στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Μέτρα για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης έλαβαν οι αρμόδιοι φορείς της πόλης, υπογράφοντας σχετικό υπόμνημα.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων των κατοίκων της πόλης. Έργο της επιτροπής θα είναι και η ανάδειξη του θέματος σε κάθε αρμόδια αρχή.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της υπουργικής απόφασης, που υπέγραψε πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, για την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σταθμό «Βενιζέλου».

«Η τελευταία εξέλιξη στις εργασίες κατασκευής του Μετρό, η οποία υιοθετεί την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, απαγορεύει πλέον την απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βιώσιμη οικονομικά και τεχνικά λύση κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκε ρητά ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο. 

Λύσεις υπάρχουν και έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του οποίου πραγματοποιήθηκε προ ημερών η νέα σύσκεψη. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου