Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Καλαμάτα: 7 χρόνια κάθειρξης στο φούρναρη που «άνοιγε» τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Μπορεί να είναι αρτοποιός από την Τρίπολη, αλλά στην Καλαμάτα «ξάφριζε» επί δύο μήνες τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. 

Μέχρι που - έπειτα από 15 νύχτες που παραφύλαξε- οδηγός τον έπιασε «στα πράσα». Αν και παραδέχθηκε μόνο μία κλοπή και μία απόπειρα, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο για όσες είχαν συμβεί εκείνο το δίμηνο με την ίδια μεθοδολογία στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, του επέβαλε κάθειρξη 7 ετών και επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείται. 

Άλλωστε, όπως σημειώθηκε κατά τη δίκη, τα ίδια είχε κάνει και στην Τρίπολη.

Άνοιγε τα λεωφορεία 
Ο ιδιοκτήτης και οδηγός του λεωφορείου που τον έπιασε ανέφερε ότι φέτος από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο είχαν επαναλαμβανόμενες κλοπές στα σταθμευμένα λεωφορεία απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ. 

Μάλιστα, είπε πως είχαν διαπιστώσει ότι αυτός που έκανε τις κλοπές γνώριζε πώς να ανοίξει ένα λεωφορείο χωρίς να το παραβιάσει ή να σπάσει τζάμι. Οι κλοπές γίνονταν από τη 1.00 έως τις 4.00 τα ξημερώματα και για 15 βράδια έμενε στο λεωφορείο του. 

Στις 5 Ιουνίου το βράδυ είδε από τον καθρέπτη το δράστη να προσπαθεί να ανοίξει το πίσω λεωφορείο χωρίς να τα καταφέρνει. Εν συνεχεία πήγε και στο δικό του, αλλά επίσης δεν μπόρεσε να ανοίξει. 

Ο ιδιοκτήτης βγήκε από το λεωφορείο και μαζί με τον ιδιωτικό φύλακα του ΚΤΕΛ τον κυνήγησαν, ενώ ειδοποίησαν και την Αστυνομία. 

Τον συνέλαβαν, δε, στο προαύλιο του ναού του Αγ. Ιωάννη. Στο σημείο βρέθηκε και μια σακούλα από αυτές που χρησιμοποιούν οι επιβάτες, όταν ζαλίζονται, με κέρματα. Όπως αποδείχτηκε, είχε ανοίξει άλλο λεωφορείο εκείνο το βράδυ, από το οποίο, όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης, είχε πάρει περίπου 230 ευρώ. 

Αρνήθηκε 
Άλλος οδηγός κατέθεσε ότι είχαν ανοίξει το δικό του λεωφορείο δύο φορές παίρνοντας συνολικά 240 ευρώ. 

Από άλλον είχε κλέψει 220 ευρώ, από τρίτο 450 ευρώ ανοίγοντάς του το λεωφορείο 2 φορές και από άλλο ιδιοκτήτη 600 ευρώ, κι ενώ το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του και όχι στο ΚΤΕΛ, αλλά με την ίδια μεθοδολογία. 

Στην απολογία του ο φούρναρης αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ήταν στη Μεγαλόπολη με μια παρέα και έπινε. Μετά πήρε το λεωφορείο της ΔΕΗ και ήρθε στην Καλαμάτα, αλλά ήταν πολύ ζαλισμένος από το ποτό. 

Υποστήριξε δε ότι στο λεωφορείο από το οποίο πήρε τα κέρματα ήταν ανοικτή πόρτα και αρνήθηκε όλες τις άλλες κλοπές. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και κρίθηκε ένοχος για όλες τις κλοπές.  



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου