Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εμπλοκή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πατρών-Κορίνθου

Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή, μέλει να ζήσει (σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) ένα από τα εφιαλτικότερα σενάρια, σε ότι αφορά στα έργα υποδομής που την αφορούν, με απρόβλεπτες συνέπειες ως προς την ανάπτυξή της.

Αιτία για αυτό το εφιαλτικό σενάριο, η μακαριότητα των προηγουμένων ηγεσιών στα συναρμόδια υπουργεία, που ήταν επιφορτισμένες με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών - Κορίνθου, αλλά και της νέας Σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Πάτρα. 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα ,λίγους μόλις μήνες πριν την προβλεπόμενη και πολυδιαφημισμένη ολοκλήρωση της Πατρών - Κορίνθου , αυτή ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί τελικά, καθώς σε οκτώ σημεία υπάρχει εμπλοκή της (συναντιέται), με το έργο της υπό κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής. 

Το γεγονός ότι καμία υπηρεσία, υπουργείο ή φορέας - πλην του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας - δεν έχει μπει στον κόπο μέχρι σήμερα, να ρυθμίσει ποιος από τους εμπλεκόμενος με την κατασκευή της Πατρών – Κορίνθου και του σιδηροδρόμου, θα εκτελέσει τα έργα που απαιτούνται στα σημεία όπου υπάρχει εμπλοκή του αυτοκινητόδρομου με το τρένο, σημαίνει αυτομάτως, πως η «Ολυμπία οδός» είτε δεν θα παραδοθεί μέχρι τα μέσα του 2016 ή πως θα μείνει εργοτάξιο σε οκτώ κομβικά σημεία. 

Το χειρότερο όλων ωστόσο είναι, πως ενδέχεται η Πατρών – Κορίνθου να παραδοθεί, αλλά στη συνέχεια να ξηλωθεί στα οκτώ σημεία όπου υπάρχει εμπλοκή με την ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να κατασκευαστεί η σιδηροδρομική γραμμή. 

Ανεξαρτήτως από τη μορφή που θα πάρει αυτή απίστευτη ιστορία, ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η Δυτική Ελλάδα περίγελος πανευρωπαϊκά, το μόνο σίγουρο είναι, πως ακόμα κι αν με ένα μαγικό τρόπο ξεκινούσαν σήμερα οι εργασίες στα οκτώ σημεία που υπάρχει εμπλοκή της Ολυμπίας οδού με τον σιδηρόδρομο, ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών - Κορίνθου θεωρείται πως είναι αδύνατον να παραδοθεί, όχι μόνο μέχρι τα τέλη του 2015 αλλά ακόμα και μέσα στο 2016. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου