Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΟΣΜΕ: Εξώδικη δήλωση, διαμαρτυρία, πρόσκληση για εκβιασμό εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1.  Της δευτεροβάθμιας  συνδικαλιστικής  οργάνωσης  με  την  επωνυμία  «Ομοσπονδία  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (Ο.Σ.Μ.Ε)  που  εδρεύει  στην  Αθήνα,  οδός  Μενάνδρου  αρ.  51,  νόμιμα  εκπροσωπούμενης
2.  Του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας» που εδρεύει στην Τρίπολη, οδός Δούνια, αρ. 17, νόμιμα  εκπροσωπούμενου. 
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας ΑΕ που εδρεύει στην Τρίπολη, νόμιμα εκπροσωπούμενη.
Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΚΤΕΛ Αρκαδίας ΑΕ, που εδρεύει στην Τρίπολη, νόμιμα εκπροσωπούμενης.

Κοινοποιούμενη: 1.  Yπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού 
                        2. Αναπληρωτή  Υπουργό  Υποδομών,  Μεταφορών  &  Δικτύων
                        3.  Υπουργό  Εργασίας
                        4.  Ειδικό  Γραμματέα  ΣΕΠΕ
                        5.  Διευθύντρια  Κεντρικής  Υπηρεσίας  ΣΕΠΕ
                        6.  Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας.
____________________

Όπως σας είναι γνωστό, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας σας κάλεσε να υποβάλετε σειρά εγγράφων ώστε να διαπιστώσει εάν συμμορφώνεστε ή όχι με τους κανόνες δημοσίας τάξεως που ρυθμίζουν το χρόνο απασχόλησης των οδηγών, μετά από καταγγελία που υπέβαλε το σωματείο μας.
Επειδή δε μπορείτε να αποδείξετε με έγγραφα ότι η καταγγελία του σωματείου μας είναι αβάσιμη, καλείτε ατομικά τους εργαζόμενους να παραλάβουν και να υπογράψουν μια δήλωση – βεβαίωση, η οποία δεν προκύπτει ούτε σε ποιόν απευθύνεται, ούτε για ποια χρήση προορίζεται, σύμφωνα με την οποία φέρονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να συμφωνούν και να αποδέχονται ως νόμιμα όσα το σωματείο έχει καταγγείλει ως αντίθετα με το νόμο και τις κλαδικές  ρυθμίσεις. Με την δήλωση αυτή μάλιστα οι εργαζόμενοι φέρονται να τελούν σε άγνοια σε σχέση με την κίνηση του σωματείου να προβεί στην προαναφερόμενη καταγγελία και ότι ενημερώθηκαν για αυτήν από την επιχείρηση.
Όπως πληροφορηθήκαμε, απαιτείτε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την εν λόγω δήλωση και σε όσους δεν ενδίδουν στην απαίτησή σας και αρνούνται, απαιτείτε να υπογράψουν σε μια συγκεντρωτική κατάσταση ότι παρέλαβαν την εν λόγω δήλωση – βεβαίωση, η οποία είναι μεν συντεταγμένη από εσάς, δεν εμφανίζεσθε εσείς όμως ως εκδότες του εγγράφου, ώστε να έχει οποιοδήποτε νόημα η ενυπόγραφη απόδειξη παραλαβής του από τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε ως προς τη χρήση που πρόκειται να κάνετε στην εν λόγω συγκεντρωτική κατάσταση, στην οποία έχουν υπογράψει εργαζόμενοι μόνο και μόνο για την παραλαβή της βεβαίωσης – δήλωσης, χωρίς να συμφωνούν με το περιεχόμενό της. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι οδηγοί που συνδέονται εργασιακά με ιδιοκτήτες – μετόχους έχουν ευθέως απειληθεί με άμεση απόλυση σε περίπτωση που δεν υπογράψουν την εν λόγω δήλωση. Οι ίδιοι οδηγοί έχουν προειδοποιηθεί ότι θα χειροτερέψει η θέση τους αν ενημερώσουν το σωματείο για τις απειλές που δέχονται.
Η μέθοδος την οποία μετέρχεσθε για να αντικρούσετε την βάσιμη καταγγελία μας είναι πρωτοφανής και αδιανόητη. Ακόμα και αν οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει με ελεύθερη βούληση τις δηλώσεις αυτές, δεν θα αρκούσαν για να σας απαλλάξουν από τις ευθύνες σας διότι η χορήγηση χρόνου ανάπαυσης δεν αποτελεί αντικείμενο άσκησης της συμβατικής ελευθερίας αλλά προβλέπεται από κανόνες δημόσιας τάξης χάριν της προστασίας της οδικής ασφάλειας. Πολλώ μάλλον δε μπορούν αυτές οι δηλώσεις να σας απαλλάξουν από τις ευθύνες σας, εφόσον αποτελούν προϊόν εξαναγκασμού των εργαζομένων. Επειδή μάλιστα με τις δηλώσεις αυτές επιχειρείτε να εμφανίσετε το σωματείο ως κινούμενο εν αγνοία ή και χωρίς της συγκατάθεση των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του σωματείου, και κάθε προσπάθειά σας να αμφισβητήσετε τη σχέση εκπροσώπησης μπορεί να εκληφθεί ως επέμβαση στη δράση και τη λειτουργία μας, η οποία κατά το ν. 1264/1982 επισύρει και ποινικές κυρώσεις. Η απομόνωση εκάστου εργαζόμενου και ο εξαναγκασμός του, υπό την απειλή της απόλυσης, να διαψεύσει το περιεχόμενο της καταγγελίας που υπέβαλαν τα αρμόδια όργανα του σωματείου του παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεν θα γίνει ανεκτή από εμάς, αλλά πιστεύουμε ούτε και από τις Αρχές ενώπιον των οποίων έχετε κληθεί να λογοδοτήσετε.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας. αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα  σε εκείνους στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντάς την στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
                                                                      3  Φλεβάρη  2015

Για  την  Ο.Σ.Μ.Ε
Ο  Πρόεδρος                                                                       Ο  Γεν.  Γραμματέας
Θεμιστοκλής  Αμπλάς                                                    Διομήδης  Καρακωνσταντής

  
Για το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο  Γεν. Γραμματέας
             Ευστάθιος  Αργυράκης                                                                       Ιωάννης  Καντζάβελος


ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου