Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Λειτουργία θυρών οχήματος τρόλεϊ Vanhool σειράς 7000

Από την πρώτη στιγμή, που πληροφορηθήκαμε την είδηση, του χαμού του 19χρονου επιβάτη, παγώσαμε, δεν ξέραμε πως να αντιδράσουμε!

Οι διαχειριστές του www.trolleatzis.com, αποφασίσαμε, ότι μια απλή αναφορά στην είδηση, ήταν αρκετή. Το ποιος φταίει και γιατί είναι δουλειά της δικαιοσύνης!

Εμείς θα εκθέσουμε τεχνικές λεπτομέρειες και εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Οι πόρτες στον συγκεκριμένο τύπου οχήματος ελέγχονται από έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο που ονομάζεται PLM και ο οποίος βρίσκεται πάνω από την εμπρόσθια θύρα.

Αν για κάποιον λόγο "διαβάσει" ο εγκέφαλος ότι κάποια πόρτα είναι ανοιχτή, αμέσως δίνει εντολή και εμπλέκεται το φρένο στάσης ακινητοποιώντας το όχημα, τι σημαίνει αυτό, ότι αν όντως το όχημα κινούνταν με την ταχύτητα που λένε, θα έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες να έχουν "φύγει" από τη θέση τους και να έχουν τραυματιστεί.

Τι γίνεται τώρα, όταν ενεργοποιείται το εσωτερικό μπουτόν ασφαλείας:
Για να το ενεργοποιήσεις σηκώνεις ένα καπάκι και εν συνεχεία τραβάς έξω το μπουτόν, αφαιρείται ο αέρας και εν συνεχεία ανοίγεις την πόρτα με τα χέρια. Εδώ το φρένο στάσης ενεργοποιείται με το που θα τεθεί εκτός αέρα η πόρτα.

Όταν λοιπόν σηκώνεται το καπάκι, ακούγεται ένας βομβητής και ανάβει και μια προειδοποιητική λυχνία στον πίνακα οργάνων του οδηγού.

Αν για κάποιον λόγο, ανοίξει κάποιος την θύρα, με τη σωματική του δύναμη, αυτή ξανακλείνει πίσω του, καθώς παύει να ασκείτε δύναμη πάνω της.

Τα συμπεράσματα δικά σας!





12 comments:

Το ποιος φταίει είναι δουλειά της δικαιοσύνης τρολεατζη ; Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε κατοσταρια λαμόγια που το παίζουν σεριφηδες της τροϊκα . Δε μπορείς απο τη μια να το παίζεις αγωνιστής και απο την άλλη να καλυπτεις αυτα τα λαμόγια . Αρκετά ξεφτίλα μας έχουν κάνει , ποτε με χρυσαυγιτικες κορώνες τύπου "εγερθητου" και τώρα με το θάνατο του παιδιού . Απαράδεκτη και η στάση του Ξυδακη , που λειτουργεί όπως του μάθε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτα τα χρόνια . Ένα παιδί σκοτώθηκε γιατι δεν είχε εισιτήριο .....

Ετσι συναδελφε πεστα!Συμφονω απολυτα μαζι σου.Ετσι ειναι οπωs τα λεs!Μαs ξεφτυλησανε παλι..

Αν ειχε χτυπησει το εισητηριο του σαν κυριος τιποτα απο αυτα δεν θα ειχε συμβει.Ουτε Ο καθε ελεγκτης θα ηθελε να συμβει αυτο το θλιβερο γεγονος.Γιαυτο ας παραδειγματιστουν ολοι εκεινοι οι τζαμπατζηδες που το παιζουν νταηλικι να ειναι συνεπεις και να μην εξυπηρετουνται εις βαρος του συνολου!!!!Μαθανε τα πιτσιρικια και πηδανε απο τα παραθυρα!!!

Ρε καραγκιοζη βολεμένο κομματοσκυλο του ΠΑΣΟΚ , ρωτάς αν ο κάθε πιτσιρικάς που πηδά απ τα παράθυρα έχει να πληρώσει για να παριστάνει σε σένα το κύριο ; Ρωτάς αν ο πατέρας του και η μάνα του έχουν δουλειά όπως έχεις εσύ ρουφιανοσκυλο ; Έχετε να μαζεψετε πολλές μπουνιες απο δώσω και πέρα σκατορουφιανοι .

Βλακα σημασια δεν εχει αν εισαι πασοκ η χρυση αυγη ,που μαθατε ολοι και το γυρνατε στο πολιτικο!!!Δεν ειχαν δουλεια οι γονεις του ??ουτε ενα ευρω?? μην τρελαθουμε!!το βρικαμε τωρα,δεν κοβω εισητηριο γιατι γουσταρω αναρχοκουμουνια!!

Δηλαδη οποιος δεν χτυπαει εισητηριο τον πεταμε εξω απο το παραθυρο. Μαλιστα, πριν του δινουμε και ενα καλο χερι ξυλο. Ρε απιθανοι σε ποια κοινωνια ζητε;

Παρακαλώ ιδιαιτέρως κάποιον Αρμόδιο υπάλληλο (έστω και κάποιον Οδηγό-Ελεγκτή) στα ΤΡΟΛΛΕΥ να μας πληροφορήσει εάν υπάρχει εγκεκριμένη από το ΔΣ διαδικασία για το τρόπο που πρέπει να διεξάγετε ο έλεγχος από τους ελεγκτές.Πιστεύω ότι οι Ελεγκτές δεν κάνουν του κεφαλιού τους.Ερωτώ οι Ελεγκτές (Οδηγοί η διάφοροι υπάλληλοι του ΗΛΠΑΠ) έχουν έγγραφο στα χέρια που να λέει αναλυτικά τη διαδικασία ελέγχου των πελατών-επιβατών καθώς και τον τρόπο χειρισμού περιπτώσεων κρίσεων όπως το γεγονός με τον 18άρη πελάτη.





Εγώ ξέρω ότι αυτό το πολύ δραματικό περιστατικό έχει διαστρεβλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από κανάλια και ιστοσελίδες που ο κόσμος έχει χάσει την μπάλα ... Εκατοντάδες δημοσιεύματα που ακυρώνουν το ένα το άλλο έχουν ερθει στην φόρα κάνουν τον κόσμο να εξοργίζεται Ακόμα περισσότερο ... Ας βγάλει ο οασα και η οσυ ένα πόρισμα στον τύπο που να εξηγεί επίσημα τι έχει γίνει για να πάψει ποια αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας . Και επειδή είμαι άνθρωπος που ξέρει καλά τα ΜΜΜ γιαυτό κιόλας γράφω εδώ μέσα εχω κάποιες ερωτήσεις . Πως είναι δυνατόν να ανοίξει η πόρτα στο βανχουλ πράγμα πολύ δύσκολο γιατί ο αέρας σπρώχνει την πόρτα με βάρος 30 κιλών . Αν έγινε χειρισμός διακόπτη χρειάζεται πάνω από 5 δευτέρα για να αδειάσουν τα καζανακια της πόρτας για να ανοίξει χρόνος τόσος οστε να αποτρέψουν το παιδί να βγει γιατί κανείς δεν αντέδρασε ? εχω πολλά ερωτήματα πάνω στο θέμα που μένουν αναπάντητα

Επαναλαμβάνω τη παράκληση.!!!!!

Παρακαλώ ιδιαιτέρως κάποιον Αρμόδιο υπάλληλο (έστω και κάποιον Οδηγό-Ελεγκτή) στα ΤΡΟΛΛΕΥ να μας πληροφορήσει εάν υπάρχει εγκεκριμένη από το ΔΣ διαδικασία για το τρόπο που πρέπει να διεξάγετε ο έλεγχος από τους ελεγκτές.Πιστεύω ότι οι Ελεγκτές δεν κάνουν του κεφαλιού τους, εξάλλου οι σημερινοί οδηγοί- Ελεγκτές είναι παιδιά μορφωμένα και όχι όπως παλιά από τα Κράβαρα όπως έλεγε και κάποιος παλιός Διευθύνων Σύμβουλος τους Οδηγούς.Ερωτώ λοιπόν οι Ελεγκτές (Οδηγοί η διάφοροι Διοικητικοί υπάλληλοι του ΗΛΠΑΠ) έχουν εγκεκριμένο έγγραφο στα χέρια τους που να λέει αναλυτικά τη διαδικασία ελέγχου των πελατών-επιβατών καθώς και τον τρόπο χειρισμού περιπτώσεων κρίσεων όπως το γεγονός με τον 18άρη πελάτη.

Κε Διευθύνοντα Σύμβουλε που σίγουρα παρακολουθείτε τα αναγραφόμενα στον στον Trolleatzis.com επιτέλους απαντείστε υπάρχει η δεν υπάρχει εγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. για τον τρόπο ελέγχου των πελατών από τους Ελεγκτές στα τρόλλευ και βάσει ποιού άρθρου του σχεδίου διαχείρησης κρίσεων του ΗΛΠΑΠ αντιμετώπισαν την κρίσιμη κατάσταση.
Το Σχέδιο κρίσεων του ΗΛΠΑΠ εγκρίθηκε από το Δ.Σ του ΗΛΠΑΠ επί Κανελόπουλου Παναγιώτη.

Αναπαράσταση έγινε το πρωί στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο, στο Περιστέρι.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

Παρακαλώ κάποιος από την Επιτροπή που θα διενεργήσει την ΕΔΕ να μας πεί βάσει ποιού κανονισμού και άρθρου θα ελέγξει τον Ελεγκτή και τον Οδηγό για τον τρόπο ελέγχου του Πελάτη-επιβάτη.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

Παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος από την Επιτροπή ΕΔΕ βάσει ποιού άρθρου του Σχεδίου Διαχείρισης κρίσεων των ΗΛΠΑΠ που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. επί Δντα Σύμβουλου Παναγιώτη Καναλλόπουλου (επί Ν.Δ) θα ελέγξουν τον Ελεγκτή και τον Οδηγό για αντιμετώπιση παραβατικής συμπεριφοράς Πελάτη-Επιβάτη.
Εάν το βρείτε να μας το κοινοποιήσετε δημόσια παρακαλώ.Έχουμε μεγάλη αγωνία να δούμε τι σημαίνει Ελλάδα του 2013.
Αγαπητέ Ελεγκτή και Οδηγέ που σε πετάνε στο στόμα του Λύκου ανυπεράσπιστο μάθε για τα παραπάνω και υπερασπίσου τον εαυτό σου από τους ανεύθυνους.

Αφιερώνεται αποκλειστικά στον 29χρονο Ελεγκτή για να ανοίξουν τα μάτια του, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί σύντομα για ανθρωποκτονία από αμέλεια!!!για 10 ευρώ .

Του Πέτρου Κατσάκου
Μα ούτε ένας ελεγκτής δεν βρέθηκε; Ούτε ένας, να μπει στην γραμμή «Κεφαλονιά – ΤΑΙΠΕΔ» να τσεκάρει τα εισιτήρια των επιβατών; Έτσι για τα μάτια του κόσμου. Να δούμε κι εμείς πόσα πλήρωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ για την πτήση από το νησί του Ιονίου, όπου περνούσε τις διακοπές του, ως την Αθήνα.

Βιαζόταν, λέει ο κ. Σταυρίδης να φτάσει στο γραφείο του να υπογράψει το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ στον εθνικό μας επιχειρηματία και δεν έβρισκε πτήση να φτάσει γρήγορα στην πρωτεύουσα. Έτσι, πάνω στη βιασύνη του ανέβηκε στο πρώτο αεροπλάνο που βρήκε στο αεροδρόμιο του νησιού και απογειώθηκε.

Πάνω στη βιάση του, ούτε που πρόλαβε να βγάλει εισιτήριο ο χριστιανός. Μα για καλή του τύχη, όχι μόνο δεν έπεσε πάνω σε ελεγκτή, αλλά ήταν διπλά τυχερός, αφού κατά διαβολική σύμπτωση το αεροπλάνο ήταν ιδιοκτησία του αγοραστή του ΟΠΑΠ.

Άντε τώρα, κοτζάμ πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να έπεφτε πάνω σε κανέναν «κολλημένο» ελεγκτή εισιτηρίων και άντε να του εξηγήσει. Άγιο είχε ο κύριος Σταυρίδης και γλίτωσε από ενδεχόμενο ξεφτίλισμα.

Όχι τίποτε άλλο αλλά θα τον έπιανε στο στόμα της και η υψηλή διανόηση του τόπου και ποιος τον έσωζε μετά από τις πένες της Λένας, του Πέτρου και του Χρήστου

Δημοσίευση σχολίου