Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Νέες απολύσεις επίορκων από το ΣτΕ

Νέες απολύσεις επίορκων από το ΣτΕ

Απολύσεις από το Δημόσιο επιβάλλει συνεχώς το τελευταίο διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας επικυρώνοντας πειθαρχικές αποφάσεις για υπαλλήλους επίορκους, «κοπανατζήδες», που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υπηρεσία κ.λπ.

Το ΣτΕ επικύρωσε την αυτοδίκαιη αργία και οριστική παύση εκπαιδευτικού που κατηγορείται όχι μόνο ότι «έβαλε χέρι» το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και για απάτη κατ' εξακολούθηση μέσα από πιστωτική κάρτα άλλου προσώπου.

Σε άλλη υπόθεση το ανώτατο δικαστήριο καλεί την Πυροσβεστική να εξετάσει εάν πρέπει να απολύσει λόγω ανικανότητας πυροσβέστη που αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας «άνοιγε» φαρμακεία και ιατρικά γραφεία, πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές και έπαιρνε ψυχότροπα φάρμακα. 

Την ίδια στιγμή, όμως, το ΣτΕ ακύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος δικηγόρου, διαπιστώνοντας ότι τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν είχαν συγκροτηθεί νόμιμα. 

Στην περίπτωση του πυροσβέστη που υπηρετούσε σε νησί, η υπηρεσία τον έθεσε σε διαθεσιμότητα κινώντας τις διαδικασίες απόταξής του, όταν διαπίστωσε ότι περίπου προ τριετίας άνοιγε συρτάρια ιατρών (σε επισκέψεις νοσηλευτικές του ιδίου, του πατέρα του κ.λπ.) αφαιρούσε φύλλα ή ολόκληρο το μπλοκ συνταγογράφησης ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφούσε συνταγές και έπαιρνε διάφορα ψυχότροπα φάρμακα και ουσίες.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου