Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Δημόσιο: απολύονται 7.000 επίορκοι και λουφαδόροι ως τον Απρίλιο


Η πίεση της τρόικας είναι πλέον αφόρητη. Το υπουργείο αναζητά 7.000 επίορκους σε κάθε υπουργείο και υπηρεσία και μάλιστα μέχρι το Πάσχα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η τρόικα να ζητήσει οριζόντιες απολύσεις υπαλλήλων σε όλο το Δημόσιο. Ξαφνικά ο αριθμός των επίορκων από περίπου 3.900 σχεδόν διπλασιάστηκε και πλέον γίνεται λόγος για 7.000 καθώς προστίθενται λουφαδόροι και άλλοι.

Αποτέλεσμα αυτού η αναζήτηση... άλλων 3.000 που θα πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου και μάλιστα μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Ουσιαστικά μπαίνουν τώρα στο μικροσκόπιο περίπου 12.000 υπάλληλοι. Από αυτούς οι περίπου 4.000 είναι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί για πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ άλλοι 8.000 είναι οι λεγόμενοι ανίκανοι προς εργασία για ψυχολογικούς και άλλους λόγους.

Στην πλειοψηφία τους εκείνοι που δήλωσαν στην υπηρεσία ανίκανοι προς εργασία είναι εκπαιδευτικοί, περίπου 6.000 άτομα.

Τον αριθμό θα συμπληρώσουν υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά στοιχεία, απολυτήρια λυκείου, πτυχία κλπ.

Υπάρχει μάλιστα το παράδειγμα με το ... παιδί θαύμα που αποφοίτησε από το λύκειο στα 12 (!) ή τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το έγγραφο που κατέθεσε.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι... κατά φαντασίαν ασθενείς, οι υπάλληλοι δηλαδή που έπαιρναν με το παραμικρό πολλές αναρρωτικές άδειες.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου