Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Συγκοινωνίες. Το πάρτι τελειώνει.



 Αμέτοχοι παρακολουθούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες τις εξελίξεις που συντελούνται στο χώρο τους.

Υπουργείο, διοίκηση και συνδικαλιστική ηγεσία σε μια πρωτοφανή, τουλάχιστον για τα ελληνικά χρονικά, αγαστή συνεργασία, επιχειρούν την διάλυση του κρατικού φορέα, δίνοντας γη και ύδωρ σε κρατικοδίαιτα "ιδιωτικά'' σχήματα.

Οι fast truck προσλήψεις αποτελούν πλέον νούμερο καλοκαιρινής επιθεώρησης, ενώ καθημερινά εκχωρούνται γραμμές, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο σχεδιασμός του έργου που καλείται να φέρει εις πέρας η Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τον παροπλισμό μεγάλου αριθμού λεωφορείων και εν τω μεταξύ κάποιοι ετοιμάζονται να μεταταχθούν, ακολουθώντας τους ήδη αποσπασμένους.

Οι δυσλειτουργίες της τηλεματικής, μάλλον δεν ενδιαφέρουν κανέναν, καθώς  σκοπός δεν είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά η δημιουργία κερδοφόρων επιχειρήσεων χωρίς μάλιστα εκταμιευμένα κεφάλαια και με εξασφαλισμένα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό

Η αδιαφορία για τις απώλειες από τα εισιτήρια της κρατικής εταιρείας, που σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε παρέμβαση εισαγγελέα, βαφτίζεται κοινωνική πολιτική, απαξιώνοντας έτι περισσότερο το οικονομικό της status.

Οι συνδικαλιστές ανησυχούν και αγωνίζονται για το δικό τους προσωπικό όφελος, προσπαθώντας να διατηρήσουν ζώσες τις καρέκλες τους κάνοντας μικρορουσφέτια σε βάρος όχι μόνο των υπολοίπων εργαζομένων αλλά και του ίδιου του δημοσίου αγαθού της συγκοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι έχουν πεισθεί πως ότι είναι να γίνει θα γίνει και σαν υπνωτισμένοι θεωρούν  πως τα εργασιακά τους δικαιώματα αποτελούν το μέγιστο των εγκλημάτων.

Οι επιλογές πληρώνονται ή πληρώνουν. Ο καιρός γαρ εγγύς.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου