Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Καραμανλής: Η Ελλάδα κόμβος υποδομών – Οι πέντε βασικοί στόχοι

                                             Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής


Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή οι προτεραιότητες του υπουργείου είναι να γίνει η Ελλάδα κόμβος υποδομών και να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης

Τους στόχους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021 περιέγραψε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μέσω συνέντευξής του.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι οι υπουργοί πρέπει να έχουν μόνο μία έγνοια: τα καθήκοντα που τους εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός για το καλό του τόπου.

Όσον αφορά τους στόχους του υπουργείου Υποδομών ο Κώστας Καραμανλής, περιέγραψε τους 5 άξονες για το 2021:


”Πρώτον, ο νέος μεγάλος εθνικός στόχος, να γίνει η Ελλάδα κόμβος υποδομών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Με έμφαση στα σιδηροδρομικά έργα, στις συνδυασμένες μεταφορές, στην ενίσχυση των λιμανιών μας και στα logistics centers.

Δεύτερον, η επιστροφή της πατρίδας μας στο δρόμο της ανάπτυξης, στην οποία ως υπουργείο συμβάλλουμε με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων σε όλη τη χώρα, ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ.

Τρίτον, ημέρα με την ημέρα καλύτερες αστικές συγκοινωνίες και υλοποίηση του μεγάλου διαγωνισμού για 1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Τέταρτον, προώθηση της ηλεκτροκίνησης και,

Πέμπτον, περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους μας”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 1.100 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας. Επίσης, σημείωσε πως η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ απέφερε 200 νέα οχήματα και 550 επιπλέον οδηγούς, σε 60 γραμμές.








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου