Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Οι Κινέζοι κατασκευάζουν το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (Βίντεο)
Με μια μπαταρία κολοσσιαίας χωρητικότητας 7,5 MWh που ισοδυναμεί με την ισχύ 75 -100 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεγάλης εμβέλειας, θα εφοδιάζεται το ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο που ετοιμάζεται στην Κίνα. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, το εν λόγω ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο θα είναι το μεγαλύτερο στο κόσμο, αναφορικά πάντα με το είδος του.

Το εν λόγω ηλεκτρικό πλοίο θα είναι πανέτοιμο τον Ιούλιο και θα τεθεί σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2021, καλύπτοντας δημοφιλείς τουριστικές διαδρομές στην Κίνα. Οι μπαταρίες, όμως αναφέρει το έγκυρο insideevs.com, θα παρέχονται από την CATL, η οποία έχει ήδη αποκαλύψει ότι θα είναι διαθέσιμες δύο επιλογές φόρτισης, σε υψηλή και χαμηλή τάση- για πλήρη ευελιξία.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το ηλεκτρικό πλοίο, όπως για παράδειγμα ο χρόνος φόρτισης της τεράστιας μπαταρίας των 7,5 ΜWh. Το πλοίο που θα κατασκευαστεί από την Wuxi Saisiyi Electric Technology Co., θα έχει την άμεση υλικοτεχνική υποστήριξη και όχι μόνο από την κινεζική κυβέρνηση.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου