Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

655 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ΜΜΜ: Κατανομή για τις ειδικές κατηγορίες

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 655 οδηγών και τεχνικών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης. 

Από μέρα σε μέρα αναμένεται το ΑΣΕΠ να αναρτήσει την προκήρυξη για την ενίσχυση του προσωπικού στα μέσα μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα στις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ). 

Μετά από τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία 45 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη των 455 νέων θέσεων στην ΟΣΥ και των 200 στη ΣΤΑΣΥ.

Όπως έχουν αναφέρει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες fast track τηρώντας τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το ΑΣΕΠ. 

Ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, προκειμένου να συμπέσει χρονικά με τη σταδιακή παράδοση των 300 λεωφορείων τα οποία θα αποκτηθούν με leasing. 

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο μοντέλο που ακολούθησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη περίπου 1.500 ειδικών φρουρών και 800 συνοριοφυλάκων. 

Οι νέοι οδηγοί λεωφορείων θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δεδομένου ότι μεταξύ των κριτηρίων τα οποία θα πρέπει να πληρούν είναι η κατοχή επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης.

Στη σελίδα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις για την κάλυψη των θέσεων από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν.2643/1998.

Από τις 455 θέσεις στην ΟΣΥ πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998,τριάντα δύο (32) θέσεις ως εξής.

Από τις 200 θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998, δεκατέσσερις (14) θέσεις ως εξής:


ΠΗΓΗ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου