Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Τα νέα τρόλλεϋ της Solaris...

Τρία νέα τρόλλεϋ παρουσίασε η Solaris στην ευρωπαϊκή αγορά, θέλοντας έτσι να καλύψει ένα μεγάλο εύρος αστικών ηλεκτροκίνητων συγκοινωνιακών εφαρμογών, δείχνοντας ταυτόχρονα τις τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνουν.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η πολωνική εταιρεία με την υποστήριξη του ισπανικού ομίλου CAF στον οποίο ανήκει, έχει εξελίξει αποδοτικότερα συστήματα παντογράφων, ηλεκτρικής μετάδοσης της κίνησης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τρόπους εκμετάλλευσης και του υδρογόνου.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση του διπλού αρθρωτού 25μετρου τρόλλεϋ (24,77 μέτρα) του Solaris Trollino 24 την κίνηση του οποίου αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία κινούν δύο άξονες, έναν μπροστά και έναν πίσω. 

Προαιρετικά, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι και τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Οι μπαταρίες των 58 kWh φορτίζονται εν κινήσει μέσω ενός διπολικού παντογράφου.

Η ενέργεια που αποθηκεύεται σε αυτές επαρκεί να κινεί το όχημα, όταν αυτό κατεβάσει τις κεραίες του. Να τονίσουμε ότι το Trollino 24 είναι το πρώτο λεωφορείο της εταιρείας στο οποίο δοκιμάζεται συνδυασμός μπαταριών και πρόσθετης συσκευής με κυψέλες υδρογόνου για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εν κινήσει. 

Το υδρογόνο από τις φιάλες διοχετεύεται στις ενεργειακές κυψέλες (Fuel Cells), όπου γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες έτσι ώστε να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια. 

Ωστόσο, προς το παρόν, ο κατασκευαστής δεν ανέφερε ακόμη τον αριθμό των φιαλών που θα διαθέτει το όχημα, καθώς και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία που θα εξασφαλίζει το υδρογονοκίνητο τρόλλεϋ.

Σημαντική βοήθεια στον οδηγό κατά την κίνηση στην πόλη προσφέρουν οι τροχοί του τέταρτου άξονα οι οποίοι έχουν τιμόνι (κατευθυντήριοι) και επιπλέον το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει ηλεκτρική αντλία EPS.


ΠΗΓΗ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου