Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Πάνε να «κουκουλώσουν» τις αμαρτίες του ιδιωτικού ΟΑΣΘ

Στο απυρόβλητο σκοπεύουν να αφήσουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ τους πρώην μετόχους και την πρώην διοίκηση του ιδιωτικού Οργανισμού για το γεγονός ότι, ενώ ο ΟΑΣΘ ήταν υπερχρεωμένος και ζημιογόνος, αυτοί μοίραζαν και λάμβαναν μερίσματα από τις κρατικές ενισχύσεις.

Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι η σχετική καταγγελία που είχε γίνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ με πρόεδρο τον Στέλιο Παππά στις 12.6.2019 για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις άνω των 125 εκατ. ευρώ, τις οποίες εισέπραξαν οι ιδιώτες μέτοχοι του Οργανισμού από 1.1.2010 έως 25.7.2017, αποσύρθηκε; 

Η εξέλιξη αυτή, που γεννά πολλά ερωτήματα, έγινε γνωστή ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία αυτής της υπόθεσης. 

Η Κομισιόν δια της εκτελεστικής αντιπροέδρου της M. Βεστάγκερ, αρμόδιας για θέματα Ανταγωνισμού, με μια «ομολογουμένως λιτή απάντηση», όπως τη χαρακτήρισε ο Δ. Παπαδημούλης, τον ενημέρωσε ότι ναι μεν οι υπηρεσίες της Επιτροπής έλαβαν τη σχετική καταγγελία, ωστόσο «η καταγγελία αυτή έχει εν τω μεταξύ αποσυρθεί», χωρίς να αναφέρει πότε, γιατί και από ποιον.

«Η απάντηση της εκτελεστικής αντιπροέδρου της Κομισιόν δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που, όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της καταγγελίας, αλλά προκάλεσαν, όπως όλα δείχνουν, και την απόσυρσή της» σχολίασε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

Με νέα ερώτησή του ο Δ. Παπαδημούλης ζητά να ενημερωθεί από την Επιτροπή για το «πότε, από ποιον, με ποιον τρόπο και για ποιους λόγους αποσύρθηκε η καταγγελία» κι αν «διέκοψε η υποβολή της καταγγελίας, που εν τω μεταξύ αποσύρθηκε, την προβλεπόμενη δεκαετή παραγραφή για την ανάκτηση των επίμαχων ενισχύσεων ή η παραγραφή έχει ήδη αρχίσει να συμπληρώνεται». 

ΠΗΓΗ: avgi.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου