Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ηράκλειο: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο είναι ήδη στο αμαξοστάσιο

Το πρώτο από τα δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου βρίσκεται ήδη στο αμαξοστάσιο. Η προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων-Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».
Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η απόκτηση των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους 749.000 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (249.000 ευρώ ).

Τα λεωφορεία θα τεθούν σε κυκλοφορία τους πρώτους μήνες του 2020, αρχικά σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να διαπιστωθεί στην πράξη πώς ακριβώς ανταποκρίνονται στις κυκλοφοριακές συνθήκες του Ηρακλείου και ποια είναι η καλύτερη δυνατή χρήση τους.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου και αμέσως μετά την επίσκεψή στο αμαξοστάσιο, δήλωσε: «Μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε από κοντά το πρώτο από τα δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που αποκτήσαμε πρόσφατα. Εφόσον όλα πάνε καλά, τους πρώτους μήνες του 2020 θα έρθει και το δεύτερο και σύντομα θα τεθούν αμφότερα στην διάθεση των δημοτών, προσφέροντας τους έναν εναλλακτικό και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο μετακίνησης. Ο Δήμος Ηρακλείου κάνει το πρώτο του μεγάλο βήμα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, προς την οποία οφείλουμε έτσι κι αλλιώς να προχωρήσουμε, συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά».

irakleio1
irakleio2
irakleio3
Φωτογραφίες: www.cretapost.gr

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου