Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

ΟΑΣΘ: Χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση εργαζομένων - Υπουργείου, για τα ΚΤΕΛ

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τη συνάντηση την οποία είχαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρόεδρος Δημήτρης Τσερμενίδης. 

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή «η συζήτηση ήταν ουσιαστική, άνοιξαν όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και συμφωνήθηκε να συνεχίσουνε», παρουσία αυτή τη φορά και του υπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν παρέστη καθώς ήταν στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο θέμα το οποίο απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η επικείμενη εκχώρηση άλλων 26 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κάτι με το οποίο διαφωνούν οι εργαζόμενοι. 

Υπενθυμίζεται ότι το Συνδικάτο έχει ήδη στα χέρια του γνωμοδότηση δύο καθηγητών του ΑΠΘ, των Γιάννη Κουκιάδη και Κώστα Χρυσόγονου σύμφωνα με την οποία η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου στο ΚΤΕΛ, με τον τρόπο που γίνεται, μέσω απευθείας ανάθεσης, είναι μη σύννομη. 

Ο κ. Τσερμενίδης έχει δηλώσει, μάλιστα, ότι το Συνδικάτο θα ασκήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσο προκειμένου, με προσφυγές στα δικαιοδοτικά δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Το υπουργείο επείγεται να προχωρήσει στη συμφωνία με το ΚΤΕΛ καθώς η κατάσταση στον ΟΑΣΘ παραμένει πολύ άσχημη και πέραν της εισόδου του ΚΤΕΛ στη συγκοινωνία δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ενισχυθεί ο στόλος της αστικής συγκοινωνίας μέσα στον επόμενο χρόνο. 

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στη σημερινή συνάντηση ο κ. Σταθόπουλος κατέβαλε προσπάθεια να πείσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσει η συμφωνία με το ΚΤΕΛ. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο γενικός γραμματέας είπε πως δεν πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει περαιτέρω εκχώρηση συγκοινωνιακού έργου προς το ΚΤΕΛ, πέραν αυτών των 32 γραμμών (οι πρώτες έξι είχαν εκχωρηθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο). 

Επίσης, τους διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου και επιπλέον, τους είπε πως μέσα στο 2020 θα προχωρήσει η αγορά λεωφορείων, ακόμη και μεταχειρισμένων προκειμένου να βελτιωθεί και άλλο η κατάσταση στις συγκοινωνίες, πέρα από τη βελτίωση που θα προκύψει λόγω της εισόδου του ΚΤΕΛ.

Από την πλευρά του Συνδικάτου, ο πρόεδρος κ. Τσερμενίδης απέφυγε να πει οτιδήποτε, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες σχετικά με τη σημερινή συνάντηση λέγοντας πως θα μιλήσει, μετά το πέρας της νέας συνάντησης που θα έχουν με τον υπουργό κ. Καραμανλή.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου