Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στους δρόμους της Πάφου

Ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο θα κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους της Πάφου τους επόμενους μήνες. 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου και με χρηματοδότηση από την ΕΕ, στα πλαίσια της προώθησης των νέων, φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, η πόλη της Πάφου θα αποκτήσει το πρώτο μέσο δημοσίων μεταφορών που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόκειτια για λεωφορείο το οποίο θα προμηθεύσει στον Δήμο Πάφου εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, έναντι δαπάνης 318 χιλιάδων ευρώ περίπου. 

Το λεωφορείο θα είναι υπερσύγχρονων προδιαγραφών κίνησης με "καθαρή" ενέργεια, θα είναι χωρητικότητας 20 επιβατών, εκ των οποίων οι 12 καθήμενοι, θα έχει πρόνοια για άτομα με ειδικές ανάγκες και θα φορτίζεται σε χώρο στον οποίο θα δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή.

Αυτός, όπως αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, είναι και ο λόγος για τον οποίο στο στάδιο αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί το δρομολόγιο στο οποίο θα κινείται το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο. 

Ειδικότερα, θα πρέπει να αποφασισθούν οι χώροι στους οποίους θα δημιουργηθούν οι υποδομές φόρτισης του οχήματος, ώστε να εκπονηθεί και το ακριβές δρομολόγιο του, θεωρείται δεδομένο ωστόσο ότι αυτό θα καλύπτει τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, όπως το λιμανάκι, το παραλιακό μέτωπο και το ιστορικό-εμπορικό κέντρο.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να αρχίσουν τη μελέτη για την εξεύρεση των κατάλληλων αυτών σημείων που να μπορούν να φιλοξενήσουν την σχετική υποδομή που θα δημιουργηθεί. 

ΠΗΓΗ: philenews.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου