Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Πάτρα: Κυκλοφορούν ακόμα λεωφορεία που "αναστενάζουν" στους δρόμους

Είναι γεγονός ότι η αστική συγκοινωνία στην Πάτρα βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο και ότι το Αστικό ΚΤΕΛ ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια προσπάθεια για την ανακαίνιση του στόλου των λεωφορείων του, αγοράζοντας νέα και προχωρώντας σε αυτή την επένδυση για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους Πατρινούς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στην Πάτρα δεν υπάρχουν ακόμα λεωφορεία που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους, αφού εκτός από το ότι είναι παλιά, θυμίζουν οχήματα περασμένων δεκαετιών, είναι σε κακή κατάσταση και δεν έχουν συντηρηθεί όπως θα έπρεπε.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει αρκετά τους Πατρινούς, καθώς υπάρχει μία σημαντική μερίδα δημοτών που για διάφορους λόγους έχει κάνει στην άκρη τη χρήση του Ι.Χ. του και έχει στραφεί προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς που στην Πάτρα υπάρχουν στο πρόσωπο της εταιρείας του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ένα μέρος λοιπόν αυτών των Πατρινών δεν είναι ικανοποιημένο από την προσπάθεια που έχει κάνει το Αστικό ΚΤΕΛ και αναφέρεται με δυσμενή σχόλια σε ένα σημαντικό αριθμό λεωφορείων που υπάρχουν στο στόλο του και κυκλοφορούν στους δρόμους της Πάτρας.

Πράγματι υπάρχουν λεωφορεία που εξυπηρετούν συγκεκριμένες γραμμές και δρομολόγια, τα οποία είναι σχεδόν σαράβαλα, τρίζουν όταν προχωρούν και είναι μη προσβάσιμα για τα άτομα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους, αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ενώ τα καθίσματά τους είναι ξύλινα και πιάνεσαι αν κάτσεις.

Και όχι μόνο αυτό. Δεν έχουν καν στις βάσεις τους άγγιστρα για να πιαστείς όταν γεμίζουν από κόσμο και πρέπει να είσαι όρθιος. 

Οι Πατρινοί λοιπόν ζητούν να ανανεωθεί πλήρως ο στόλος του Αστικού ΚΤΕΛ και να αποσυρθούν τα λεωφορεία που είναι σε κακή κατάσταση και δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης εν έτει 2019.

Οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο facebook είναι χαρακτηριστικές: 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου