Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Σαφάρι ελέγχων στα κυλικεία των ΚΤΕΛ - Βρέθηκε μικρή ποσότητα ληγμένων προϊόντων

Σε σαφάρι ελέγχων στα κυλικεία των ΚΤΕΛ προχωρά η Διεύθυνση Ανάπτυξης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με το ΣΥΚΕΑΑΠ και την δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων ύστερα από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργου Δημόπουλου.

Μεικτά κλιμάκια ελεγκτών, διενήργησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου εντατικούς αγορανομικούς ελέγχους στα κυλικεία και αναψυκτήρια των ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού λόγω της μεγάλης εξόδου του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. 

Οι έλεγχοι αφορούσαν την εφαρμογή της αγορανομικής νομοθεσίας (τιμοκατάλογοι, πινακίδες τιμών και ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές σε διατιμημένα προσφερόμενα είδη, ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας σε προϊόντα των καταστημάτων εντός των ΚΤΕΛ κλπ).

Από τον γενόμενο έλεγχο σε 7 συνολικά κυλικεία και αναψυκτήρια επί των οδών Λιοσίων και Κηφισού εντός των ΚΤΕΛ δεν διαπιστώθηκε υπέρβαση τιμών σε διατιμημένα είδη ούτε ελλείψεις σε ενδείξεις τιμών. 

Σε ένα εξ αυτών διαπιστώθηκε υπέρβαση ελάχιστης διατηρησιμότητας σε προϊόντα κρουασάν (τα οποία ευρέθησαν ληγμένα) και επεβλήθη η προβλεπόμενη έκθεση ελέγχου για την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, σύμφωνα με τις κείμενες αγορανομικές διατάξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γιώργος Δημόπουλος δήλωσε πως «Οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν. Δεν εφησυχάζουμε για το καλό των πολιτών της Αττικής, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε από κρούσματα αισχροκέρδειας, αλλά και από πρακτικές που μπορούν να αποβούν επιζήμιες για την υγεία των κατοίκων της Αττικής και των ταξιδιωτών που επιλέγουν τα ΚΤΕΛ για τις μεταφορές τους». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου