Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΟΣΥ: Στον... αυτόματο πιλότο η διοίκηση - Ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να «επαναφέρει» την εταιρεία

Στα... καρφιά κάθονται οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με αποφάσεις της διοίκησης που προκαλούν καταγγελίες και συνεχείς τριβές ακόμα και μεταξύ τους.

Η εταιρεία η οποία έχει στην διαχείρισή της τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ «κακοδιοικείται» όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με τον ΟΑΣΑ να καλείται καθημερινά να παρεμβαίνει ώστε να... βγαίνει η καθημερινότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι σε πρόσφατο έλεγχο του ΟΑΣΑ η διοίκηση της ΟΣΥ είχε... ξεχάσει να στείλει κλιμάκιο ελεγκτών για έλεγχο εισιτηρίων!!!

Και αυτό όταν ο έλεγχος αποτελεί το μοναδικό τρόπο η εταιρεία να αυξήσει τα έσοδά της και να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς η εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια «συρρικνώνοντας» τα έσοδά της.

Μετά τα 2500000€ που έκαναν φτερά από τα αποθεματικά της εταιρείας, γιατί κάποιοι «ξέχασαν» να κάνουν τη δουλειά τους, ήρθε ένα δημοσίευμα από το movenews.gr, που μιλάει για δύο απολύσεις εργαζομένων από διευθυντικές θέσεις στέλνοντας επιστολή - σημείωμα ουσιαστικά εφαρμόζοντας για πρώτη φορά την fast track διαδικασία απολύσεων σε ΔΕΚΟ. 

Στη θέση των απολυμένων διευθυντών, επιλέχθηκε για διευθυντής αμαξοστασίου εργαζόμενος που δεν έχει καν τα τυπικά προσόντα (movenews.gr).

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία των εργαζομένων της ΟΣΥ δύο από τα μεγαλύτερα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, της Ανθούσας και των Άνω Λιοσίων με φυσικό αέριο, στα οποία υπάρχουν κεντρικές μονάδες της ΔΕΠΑ, διοικούνται «από ανθρώπους που δεν έχουν καν τα τυπικά προσόντα και είναι άσχετοι με το αντικείμενο» όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που έχει συνταχθεί και έχει στην διάθεσή του το movenews.gr

Να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά αμαξοστάσια είναι εντός κατοικημένων περιοχών και τίθεται θέμα ασφαλείας.

Μάλιστα αναφέρουν ότι στα δύο αυτά νευραλγικά αμαξοστάσια τοποθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση επικεφαλής άτομο που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής! 

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται για οδηγό που έγινε σταθμάρχης και μετά διευθυντής.

Μάλιστα καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένους υπάλληλος έχει μετατραπεί σε υπέρ διευθυντή με τρεις διευθύνσεις, ενώ δεν είναι μηχανολόγος - μηχανικός όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση από το 2006.

(Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το περιστατικό απόλυσης συναδέλφου, με το αιτιολογικό, ότι ανέβασε στο διαδίκτυο, βίντεο που εξέθετε την εταιρεία, δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε λεπτομέρειες, ευτυχώς ο συνάδελφος δικαιώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ούτε εκεί ακόμη δεν ξέχασε η εταιρεία να κάνει έφεση) 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο «για  αποφάσεις που δημιουργούν έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας». 

Προβληματισμός υπάρχει από τους εργαζόμενους και για την επιβίωση της σχολής των ΠΕΙ. 

«Όταν η πρόβλεψη ήταν να περάσουν από τη σχολή για το έτος 2019 περίπου 800 εργαζόμενοι τελικά περάσανε μόλις 170 με αποτέλεσμα να χαθούν κονδύλια από τον ΟΑΕΔ που αφορούσαν προγράμματα επιμόρφωσης» αναφέρουν στην γραπτή καταγγελίας τους οι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη σχολή στεγάζεται σε χώρο περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων με αρκετές αίθουσες και γραφεία και αρκετούς υπαλλήλους που λείπουν από την κίνηση.

«Εύλογα λοιπόν γεννιούνται κάποια ερωτήματα την ώρα που οι εκπαιδευτές των ΠΕΙ έχουν την ειδικότητα του οδηγού, κάνουν μαθήματα και δίνουν επάρκεια σε διπλώματα σε οδηγούς του ΟΣΕ  και δεν γνωρίζει κανείς αν έχουν πιστοποίηση ΕΟΠΕΠ και δεύτερον που διεκπεραιώθηκαν τα υπόλοιπα διπλώματα» καταλήγει η καταγγελία των εργαζομένων. 

ΠΗΓΗ: movenews.gr
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου