Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΚΤΕΛ Ηλείας από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΚΤΕΛ Ηλείας για ρατσιστικό λόγο και διακρίσεις σε βάρος ΑμεΑ κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων προς την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας / Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ. και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε χθες το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων στην επίσημη ιστοσελίδα του, ενώ το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς λέει:

«Κυρίες/Κύριοι, 
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του ΚΤΕΛ Ηλείας για ρατσιστικό λόγο και διακρίσεις σε βάρος ατόμων με αναπηρίες, όπως έχουν εκφραστεί τόσο από συγκεκριμένο οδηγό, ο οποίος φέρετε να απείλησε ανάπηρους επιβάτες ότι “δεν πρόκειται να ξανασταματήσει να τους πάρει διότι δεν υπάρχουν προσβάσιμες στάσεις” όσο και από τους υπεύθυνους των δρομολογίων που διέκοψαν συγκεκριμένα δρομολόγια, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία του Σωματείου Παραπληγικών (στη σελίδα του στο Facebook στις 28 Αυγούστου 2019), “γιατί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ δεν θέλει τους ΑμεΑ παρέα με τους άλλους ανθρώπους”, παραβιάζοντας έτσι την απαγόρευση των διακρίσεων “στην πρόσβαση στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται (συναλλακτικά) στο κοινό” (Ν. 4443/2016 άρθρα 3.2.δ και 11).

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.com
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά».

Στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται και οι αναρτήσεις στο Facebook του Σωματείου Παραπληγικών Ηλείας.

Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων: https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2019/09/09/1-880/ 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου