Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης στις στάσεις λεωφορείων της Ρόδου

Ηλεκτρονικές πινακίδες πρόκειται να τοποθετηθούν στις στάσεις λεωφορείων της Ρόδου, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού να γίνεται πολύ καλύτερα από ότι γίνεται σήμερα και κυρίως με έγκυρη πληροφόρηση για τα δρομολόγια και τις ώρες αφίξεων των λεωφορείων.

Ήδη βρίσκονται σε δοκιμαστική λειτουργία δεκαοκτώ ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης επιβατών για τα μέσα μεταφοράς που έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της πράξης ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020.

Στις ηλεκτρονικές πινακίδες που λειτουργούν με ηλιακούς συλλέκτες, εμφανίζεται ο αριθμός της γραμμής και ο πραγματικός χρόνος άφιξης του λεωφορείου της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ στη στάση, γεγονός ιδιαιτέρως εξυπηρετικό για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.

Στην ίδια πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση και μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mobility.rhodes.gr, αλλά και στη Mobile εφαρμογή για συσκευές Android και iOS «RHODES PUBLIC TRANSPORT». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Στο πλαίσιο της πράξης ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ ο δήμος Ρόδου έχει επιπλέον προμηθευτεί, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δύο μικρά λεωφορεία (Mini-bus), νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μήκους 6 μέτρων και χωρητικότητας 22 ατόμων το καθένα, τα οποία και εκτελούν άμεσα το δρομολόγιο από το λιμάνι στο κέντρο της πόλης, αλλά και οθόνες πληροφόρησης επιβατών εντός των λεωφορείων και υπολογιστές οχήματος.

Ο δήμος Ρόδου είναι κύριος δικαιούχος της πράξης ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους που συμμετέχουν, τον δήμο Θήρας, τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, υλοποιούν ένα φιλόδοξο και συνάμα κοινωνικά χρήσιμο πλαίσιο δράσεων, με στόχο την ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο δήμος Ρόδου με το πρόγραμμα αυτό, που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης του, στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση του δημοτικού συστήματος αστικών μεταφορών και υπηρεσιών με στόχο την ανάδειξη της Ρόδου σε δήμο με ουσιαστική αντίληψη και εφαρμογή της έννοιας και των αρχών της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αξιοποιώντας περαιτέρω τα αποτελέσματα της πράξης ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ. 

ΠΗΓΗ: newpost.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου