Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο «καρνάβαλος»: Το παλιό αστικό λεωφορείο της Ναυπάκτου που ανακαίνισε μερακλής

Όσοι έχουν ταξιδέψει με τα παλιά πράσινα λεωφορεία, η πρωτοβουλία ενός Ναυπάκτιου, θα τους ξυπνήσει μνήμες - όχι απαραίτητα ευχάριστες.

Ο κ. Λεωνίδας Ράμμος, όπως αναφέρει το nafpaktianews, έδωσε ζωή σε ένα σπουδαίο κειμήλιο της νεότερης ιστορίας των κακοτράχαλων δρόμων της περιφέρειας της Ελλάδας:

Το ανακαινισμένο πράσινο λεωφορείο της Ναυπακτίας
Ανακαίνισε το λεωφορείο ή «καρνάβαλο» όπως τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι, που εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο καθημερινά στην διαδρομή Ναύπακτος - Αράχωβα Ναυπακτίας.

Ο κ. Λεωνίδας Ράμμος, που ανακαίνισε το λεωφορείο με μεράκι
Εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, το λεωφορείο έχει ανακαινιστεί με κάθε λεπτομέρεια και μεράκι και μοιάζει με καινούργιο.

Το εσωτερικό του ανακαινισμένου πράσινου λεωφορείου της Ναυπακτίας
Άλλοι το βλέπουν και ως μια ιδιότυπη... χρονομηχανή που μεταφέρει τις μνήμες πίσω πριν από 40, 50 χρόνια, όταν εκείνα τα ηρωικά πράσινα λεωφορεία με τον φοβερό θόρυβο, τις ανύπαρκτες ανέσεις, την φρικτή μυρωδιά των καθισμάτων, τα άσπρα προσκέφαλα και τις μπλε επενδύσεις, έκαναν τις δύσκολες διαδρομές στην Ναυπακτία αλλά και σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Η θέση του οδηγού στο παλιό λεωφορείο της Ναυπακτίας. Δεξιά, κάτω από το μαύρο κάλυμμα η μηχανή που... έβραζε 
Ακόμη πιο... ηρωικοί ήταν οι οδηγοί τους (για... αερόσακους, υδραυλικό τιμόνι και ABS ούτε λόγος) και φυσικά οι επιβάτες τους.

Ο «καρνάβαλος» όπως τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι, που εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο καθημερινά στην διαδρομή Ναύπακτος - Αράχωβα Ναυπακτίας

ΠΗΓΗ








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου