Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ηλεκτρικά KAMAZ στη Μόσχα

Η KAMAZ, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών της Ρωσίας, κέρδισε σε ένα διαγωνισμό και θα προμηθεύσει τη Μόσχα με 100 ηλεκτρικά λεωφορεία τελευταίας γενιάς και παράλληλα θα αναλάβει για 15 χρόνια τη συντήρησή τους.

Πρόκειται για το KAMAZ-6282, ένα χαμηλής εισόδου λεωφορείο που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς το λιγότερο 85 επιβατών, από τους οποίους οι 30 τουλάχιστον είναι καθήμενοι.

Το 2ης γενιάς KAMAZ-6282 διαθέτει μπαταρίες που έχουν διάρκεια ζωής 10 χρόνων και οι οποίες φορτίζουν μέσα σε μόλις 10-20 λεπτά. Οι μπαταρίες του λεωφορείου φορτίζουν επίσης μέσω παντογράφου (φωτό), αλλά και με ενσωματωμένο φορτιστή 380V AC κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της KAMAZ θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Μόσχας από το προσεχές φθινόπωρο. 

Από τα τέλη του 2019, περίπου 600 ηλεκτρικά λεωφορεία σχεδιάζεται να λειτουργούν στη ρωσική πρωτεύουσα, οι Αρχές της οποίας σχεδιάζουν από το 2021 να σταματήσουν να αγοράζουν πετρελαιοκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Τέλος, το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, προγραμματίζεται να υπάρξει ένας ακόμα διαγωνισμός για επιπλέον 100 ηλεκτρικά λεωφορεία. 

Η KAMAZ προτίθεται να συμμετάσχει και σε αυτή τη διαδικασία και αν χρειαστεί, ισχυρίζεται πως είναι σε θέση να παράγει 1.000 ηλεκτρικά λεωφορεία ετησίως. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου