Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Θεσσαλονίκη: Καύσωνας στον ΟΑΣΘ - Χωρίς air condition τα μισά λεωφορεία

Η άνοδος της θερμοκρασίας έπιασε... απροετοίμαστα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, μεγάλος αριθμός των οποίων είναι παντελώς ακατάλληλα για υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να έχουν λειτουργικό κλιματισμό. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 100 λεωφορεία με κλιματισμό στην πόλη, κάτι που σημαίνει 1 ή 2 κατάλληλα λεωφορεία σε κάθε γραμμή.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα λεωφορεία και τις τελευταίες μέρες με τόσο υψηλές θερμοκρασίες ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η εξυπηρέτηση ήταν τραγική», εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης στο TyposThes

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σημειώθηκε και λιποθυμικό επεισόδιο την Πέμπτη μέσα σε λεωφορείο και ο ελλιπής κλιματισμός έπαιξε κρίσιμο ρόλο.

«Όλο αυτό που συμβαίνει, είναι θέμα καθυστερημένης συντήρησης και αλλαγής ανταλλακτικών. Τα λεωφορεία έπρεπε να είναι έτοιμα από τον Μάρτιο για να αντιμετωπίσουν το πρώτο κύμα ζέστης και φυσικά το πολύ θερμό ελληνικό καλοκαίρι γενικότερα. Το φρέον ήρθε σήμερα και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις μέσα στο τριήμερο και από Τρίτη να έχουμε καλύτερη εικόνα για τα λεωφορεία», συμπληρώνει ο κ. Τσερμενίδης.

Από ότι φαίνεται πάντως και αυτό το τριήμερο τα προβλήματα με τον ελλιπή κλιματισμό θα συνεχιστούν και οι επιβάτες θα ταλαιπωρηθούν λόγω ζέστης. 

Σε λίγες μέρες, μάλιστα, ο ΟΑΣΘ θα δημοσιεύσει και όλες τις αλλαγές στα δρομολόγια για τη θερινή περίοδο, για να πληροφορηθεί το επιβατικό κοινό τις καλοκαιρινές του μετακινήσεις. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου