Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Χανιά: Καταγγελία για οδηγό ΚΤΕΛ ότι πέταξε από το λεωφορείο δύο 16χρονους

Προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία γονέα σε βάρος οδηγού του ΚΤΕΛ στα Χανιά ο οποίος φέρεται να «πέταξε» έξω από το λεωφορείο δύο 16χρονους με την αιτιολογία ότι λέρωσαν το όχημα, ενώ ταυτόχρονα ανάγκασε 16χρονο κορίτσι, συνεπιβάτη των δύο αγοριών, να καθαρίσει το λεωφορείο όταν ολοκλήρωσε το δρομολόγιο στο σταθμό του ΚΤΕΛ.

Τα όσα καταγγέλθηκαν διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ 11:30 και 00:00, στο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα της 16χρονης, ο οδηγός, ανάγκασε τα δυο ανήλικα αγόρια να αποβιβαστούν από το λεωφορείο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στον Κλαδισό, φωνάζοντας ότι λέρωσαν το λεωφορείο.

Αδιαφορώντας αν τα παιδιά έχουν χρήματα να επιστρέψουν στα σπίτια τους με άλλο μέσο ή αν έχουν κινητό τηλέφωνο να ειδοποιήσουν τους γονείς τους, τα «πέταξε στον δρόμο».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έγινε εγγράφως στο ΚΤΕΛ, η απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού δεν σταμάτησε εδώ αλλά συνεχίστηκε στο σταθμό. 

Ο οδηγός, επιτέθηκε φραστικά στη 16χρονη, συνεπιβάτη των αγοριών, θεωρώντας ότι είναι φίλη τους και την ανάγκασε να καθαρίσει το όχημα, απειλώντας την ότι θα την οδηγήσει στην αστυνομία. 

Μάλιστα, ο οδηγός την απέτρεψε με φωνές από το να επικοινωνήσει με τους γονείς της, ενώ η 16χρονη ζητούσε επίμονα να τηλεφωνήσει στους δικούς της.

Μέσα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας ο οδηγός την πίεζε να του δώσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των παιδιών που είχε νωρίτερα «πετάξει» από το λεωφορείο. 

Μάρτυρες στα όσα διαδραματίζονταν στο ΚΤΕΛ ήταν και εργαζόμενοι security που είδαν και άκουσαν τον μαινόμενο οδηγό που μόνο επαγγελματική αλλά και ανθρώπινη συμπεριφορά δεν επέδειξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός είχε ζητήσει και από την 16χρονη, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να αποβιβαστεί από το λεωφορείο στον Κλαδισό, κάτι που τελικώς δεν έγινε μετά από έντονη διαμαρτυρία της ανήλικης, η οποία βέβαια δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε στο σταθμό του ΚΤΕΛ. 

Η 16χρονη επέστρεψε στο σπίτι της και αφηγήθηκε στους γονείς της όσα είχαν συμβεί, με τον πατέρα της να οδηγείται την Κυριακή το πρωί στα γραφεία του ΚΤΕΛ προκειμένου να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού.

Η καταγγελία θα διερευνηθεί περαιτέρω από την διοίκηση του ΚΤΕΛ και ήδη έχουν δρομολογηθεί σχετικές διαδικασίες μετά την έγγραφη καταγγελία του πατέρα. 

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της 16χρονης προχώρησε στην καταγγελία και επεδίωξε την δημοσιοποίησή της καθώς όπως επεσήμανε στο Flashnews.gr, τέτοιες συμπεριφορές ασυδοσίας θα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας όχι τόσο για την τιμωρία του υπαίτιου αλλά για να αποφευχθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Η απάντηση του ΚΤΕΛ 
Ο διευθυντής του ΚΤΕΛ Μιχάλης Τσουπάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr επεσήμανε ότι απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της εταιρείας η αναγκαστική αποβίβαση επιβατών, για οποιονδήποτε λόγο.

Για την συμπεριφορά του, ο οδηγός έχει κληθεί σε απολογία και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου