Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Έρευνα: Αυτή είναι η πόλη με την ακριβότερη δημόσια συγκοινωνία, στον κόσμο

Συνεχώς παραπονιέσαι για τα εισιτήρια μετακίνησης που υποχρεούσαι να πληρώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μάθε όμως πως μια άλλη πόλη είναι η πλέον ακριβή στο κομμάτι «δημόσια συγκοινωνία» και οι κάτοικοί της θα πρέπει- στα σίγουρα- να παραπονιούνται. 

Eίναι ή δεν είναι το κόστος μετακίνησης με δημόσιες συγκοινωνίες κομματάκι τσουχτερό στο... Λονδίνο; Φυσικά και είναι και αυτό αποδεικνύει νέα έρευνα. 

Σύμφωνα με αυτήν, η μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο είναι ακριβότερη από ότι σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη σε όλο τον κόσμο. 

Αναλυτικότερα, η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Deutsche Bank και ήταν σχετική με τις τιμές και το βιοτικό επίπεδο σε διάφορες πόλεις και χώρες. 

Μεταξύ των πολλών κατηγοριών που αναλύθηκαν ήταν και η τιμή στα εισιτήρια δημόσιων συγκοινωνιών σε 55 μεγαλουπόλεις. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μηνιαίες μεταφορές μπορεί να σου κοστίσουν περισσότερα ή λιγότερα χρήματα ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σου. 

Για παράδειγμα, το ποσό μπορεί να φτάνει τα 89 δολάρια κατά μέσο όρο στο Βερολίνο, αλλά μόνο 15 στο Μπουένος Άιρες. 

Πάντως, αναφορικά με το Λονδίνο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα, μιας και παρά τις τιμές, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει ένα εκτεταμένο και αποτελεσματικό δίκτυο μετακίνησης με τα λεωφορεία, με το μετρό και το τραμ να αντιπροσωπεύουν το 37% των μετακινήσεων της πόλης. 

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το Δουβλίνο με το μηνιαίο εισιτήριο να κοστίζει κατά μέσο όρο 128 δολάρια (£ 101). Το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία ακολουθεί στην τρίτη θέση με $ 125,70 (£ 99). Η πρώτη πόλη των ΗΠΑ στη λίστα είναι η Νέα Υόρκη, όπου το μηνιαίο κόστος υπολογίζεται στα 121 δολάρια (£ 96). 

Αν και οι τουρίστες προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο το κόστος της δημόσιας συγκοινωνίας στο Λονδίνο, τα νέα γι’ αυτούς είναι κακά, μιας και η πόλη έχει επίσης το υψηλότερο μέσο ημερήσιο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, το οποίο ανέρχεται στα 172 δολάρια (£ 136). 

Όπως όλα δείχνουν, οι Λονδρέζοι, θα εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον την αξία ενός ωραίου περιπάτου. Θέλοντας και μη…

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου