Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή Μώραλη προς Σπίρτζη: Ελέγξτε τη γέφυρα στη Γρηγορίου Λαμπράκη

Στατικό έλεγχο στη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά, καθώς και εργασίες για την άμεση αποκατάσταση ή ενίσχυσή της, ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης στην επιστολή του, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η «Αττικό Μετρό» όφειλε να μελετήσει τη στατική επάρκεια της γέφυρας για το σύνολο των φορτίων της και να προβεί στις αποκαταστάσεις, αν χρειαστεί, με βάση το πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά, το οποίο υπεγράφη την 12η Ιουνίου 2012, μεταξύ του τότε δημάρχου κυρίου Μιχαλολιάκου και του τότε προέδρου της «Αττικό Μετρό» κ. Τσίτουρα.

Ο όποιος έλεγχος έγινε από την «Αττικό Μετρό» το 2015 θα πρέπει να επικαιροποιηθεί, αλλά και να υπάρξει προς τον Δήμο Πειραιά έγγραφη ρητή διαβεβαίωση σε σχέση με τη στατική επάρκεια της γέφυρας», επισημαίνεται.

Ο δήμαρχος Πειραιά τονίζει επιπλέον πως ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής, είναι αποδέκτες πολλαπλών αναφορών και πως έχει δημιουργηθεί κλίμα ανησυχίας στους δημότες, προσθέτοντας ότι «η πόλη ούτως ή άλλως, έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία από τα έργα και την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου του τραμ, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, υπάρχει μια προσπάθεια μετακύλησης υποχρεώσεων στον Δήμο για τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη, «παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία εμπλοκή ούτε στην κατασκευή της το 1963, ούτε και στη μετέπειτα κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου μεταξύ της εξόδου από τη Γρηγορίου Λαμπράκη προς την Ομηρίδου Σκυλίτση το 2003 και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν διαθέτει κανένα στοιχείο γι΄αυτές τις κατασκευές».

Μάλιστα σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά έχει ζητήσει επιτακτικά την επίλυση αυτού του θέματος, με επιστολές προς την «Αττικό Μετρό», αλλά οι απαντήσεις δεν είναι όσο θα έπρεπε σαφείς για ένα θέμα τέτοιας κρισιμότητας και ασφάλειας.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ακόμα πως οι έγγραφες βεβαιώσεις χρήσης της γέφυρας που έχει μέχρι σήμερα στη διάθεσή του από την «Αττικό Μετρό» δεν επαρκούν, καθώς προέκυψαν εκ νέου ανησυχίες από τον πρόσφατο έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου