Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Αυξάνονται από 9/1/2019, τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Κατά 0,20 ευρώ αυξάνονται τα διόδια για τα επιβατηγά αυτοκίνητα στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με αποτέλεσμα η απλή διέλευση να ανέρχεται στα 13,50 ευρώ.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 8 προς Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τίθεται σε ισχύ αναπροσαρμοσμένο τιμολόγιο διοδίων, βάσει των προβλέψεων της σύμβασης παραχώρησης (Νόμος 2395/96), ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες τιμές που αφορούν ηλεκτρονικά συνδρομητικά προγράμματα.

«Πρόκειται για την πρώτη τιμαριθμική αναπροσαρμογή διοδίων της Γέφυρας από το 2011, η οποία υπήρξε αναγκαία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική και δομική υγεία μίας εθνικής υποδομής ζωτικής σημασίας, μέσω της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας έναντι των δανειστών του έργου, χωρίς επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της δομικής συντήρησής του, δεδομένου ότι η Ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου εισέρχεται στο 15ο έτος λειτουργίας της, με τις σχετικές απαιτήσεις να γίνονται ακόμη πιο σημαντικές», υποστηρίζει η Γέφυρα.

Ωστόσο, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη διευκόλυνση των τακτικών χρηστών, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επέλεξε να διατηρηθούν ως έχουν οι τιμές διέλευσης:
  1. Του συνδρομητικού εκπτωτικού προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ E-pass για επιβατηγά Ι/Χ,
  2. της κάρτας “Aller-Retour” (κλιμάκωση μέχρι 5 ώρες),
  3. της απλής διέλευσης για μοτοσικλέτες,
  4. της κάρτας 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες,
  5. του συνδρομητικού προγράμματος για καρκινοπαθείς & νεφροπαθείς «Ειδική Κάρτα Υγείας» και
  6. της εκπτωτικής διέλευσης ΑμεΑ (με την επίδειξη της σχετικής μπλε κάρτας). 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου