Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

''Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ο κόσμος μαρτυρά με τον ΟΑΣΘ''

Για «τριτοκοσμικές και απελπιστικές» συνθήκες κάνει λόγο ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης αναφορικά με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Ο δήμαρχος έστειλε μάλιστα και επιστολή στον πρόεδρο του Οργανισμού Στ. Παππά, σχετικά με τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες του δήμου του.

Αναλυτικά η καταγγελία του δημάρχου Θερμαϊκού: 
«Τον τελευταίο καιρό οι φωνές διαμαρτυρίας δημοτών του δήμου Θερμαϊκού, που υποχρεούνται να δίνουν αγώνα για την καθημερινή τους μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είναι συνεχείς και ολοένα αυξανόμενες.

Η δραματική περικοπή δρομολογίων έχει ως αποτέλεσμα την άκρως προβληματική συγκοινωνία, που καταγγέλλεται από τους πολίτες και επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον ΟΑΣΘ, στο υπ. Αρ. Πρωτ. 11988-05.12.2018 έγγραφό του, με φράσεις όπως «περιορισμένη διαθεσιμότητα λειτουργικών λεωφορείων» και «απαξίωση του στόλου», οδηγώντας σε μια ταλαιπωρία δίχως τέλος για το επιβατικό κοινό.

Επιβατικό κοινό, ως επί το πλείστον, μαθητών και φοιτητών, ανθρώπων της βιοπάλης και του μεροκάματου και ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που σε μια εποχή μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση, κατά την οποία η αξιοπρεπής αστική μετακίνηση θα έπρεπε να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, βιώνουν έναν καθημερινό Γολγοθά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Στην Επανομή, τα λεωφορεία της γραμμής No69 (ΑΣ ΙΚΕΑ - Επανομή) έχουν μειωθεί κατά 20%, αφού δρομολογούνται 4 λεωφορεία αντί για 5.
  • Στο Αγγελοχώρι, με μόνο 1 λεωφορείο της γραμμής No76 (Α.Σ. ΙΚΕΑ - ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ) να βρίσκεται σε κυκλοφορία, αντί για 2, η μείωση αγγίζει το 50%!!!
  • Στη γραμμή No72 (Α.Σ. ΙΚΕΑ - Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ), στην οποία από τα 10 λεωφορεία στο δρόμο βρίσκονται τα 7-8, η μείωση προσεγγίζει το 30%.

Μια κατάσταση που επιδεινώνεται από συχνότατες βλάβες στο στόλο των οχημάτων, δημιουργώντας συνθήκες τριτοκοσμικές και απελπιστικές. Και μάλιστα, σε ένα δήμο στερούμενο της δυνατότητας να εξυπηρετείται από πληθώρα λεωφορειακών γραμμών, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη τόσο έκταση, όσο και απόστασή του από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθίσταται αποκομμένος και έρμαιο των μειωμένων δρομολογίων.

Κύριοι, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. 
Το μαρτύριο του κόσμου δεν πρέπει να συνεχιστεί μέρα παραπάνω.

Οφείλετε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες για ομαλοποίηση μιας κατάστασης απόλυτης απαξίωσης του επιβατικού κοινού, που δεδομένων των δραματικών διαστάσεων που έχει λάβει, καθιστά πλέον τον ΟΑΣΘ αναξιόπιστο, υποβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ελπίζω, έστω και τώρα, στην έμπρακτη ανταπόκρισή σας, συναισθανόμενοι την ευθύνη σας απέναντι στο επιβατικό κοινό». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου