Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Χανιά: Για μία ακόμη φορά, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, δεν πέρασε ποτέ να πάρει τους μαθητές

Και εκεί που τα περιστατικά με οδηγούς του ΚΤΕΛ, που φυσικά κατακρίνονται από όλους, θεωρούνται μεμονωμένα, έρχεται άλλο ένα «μεμονωμένο περιστατικό» που πέρα από προκλητικό, ήταν και επικίνδυνο

Ο λόγος για το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης, που εκτελεί δρομολόγια Ταπό τα σχολεία του Δαράτσου. 

Το εν λόγω λεωφορείο λοιπόν παρότι πέρασε από το Λύκειο της Νέας Κυδωνίας όπως προβλέπεται, αποφάσισε να μην περάσει από το επόμενο προγραμματισμένο σημείο στο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά που περίμεναν έξω από το σχολείο, να ξεμείνουν εκεί! 

Το λεωφορείο δεν πέρασε στις 2.10, όπως ορίζει το δρομολόγιο, ενώ οι νεαροί μαθητές περίμεναν μέχρι και τις 2.30, όταν και, απορημένοι, κάλεσαν και ενημέρωσαν τους γονείς τους για να έρθουν να τους πάρουν.

Η μητέρα ενός κοριτσιού επικοινώνησε με το ΚΤΕΛ για να ρωτήσει τι συμβαίνει, με τους υπεύθυνους να δηλώνουν άγνοια. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι έγινε… μπέρδεμα και το ΚΤΕΛ έστειλε άλλο λεωφορείο με μεγάλη καθυστέρηση.
Φυσικά, κανένα παιδί δεν είχε μείνει στο σημείο, αφού είχε περάσει πάνω από μία ώρα…

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του Γραφείου Κινήσεως, Μιχάλη Τσουπάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, καθώς και ότι υπήρξε «κακή συνεννόηση» όπως είπε, με τον οδηγό -για ακατανόητο λόγο- να παραλαμβάνει μόνο τα παιδιά του Λυκείου της Νέας Κυδωνίας, καθώς φαίνεται πως έτσι έκρινε.

Η «συγγνώμη» του προϊσταμένου για το θλιβερό περιστατικό είναι μεν προς τιμήν του γιατί ανέλαβε την ευθύνη, όμως το να ξεμείνουν παιδιά μόνα έξω από το σχολείο τους, για πάνω από μία ώρα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα απλό λάθος ή αμέλεια, καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί.

Πάντως, σίγουρα το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε πρωτοφανές ούτε πρωτάκουστο στη διοίκηση της εταιρείας, που καλά θα κάνει να λύσει τις όποιες “κακές συνεννοήσεις” και “λάθος κρίσεις” των μεμονομένων οδηγών, καθώς οι πλειονότητα των υπολοίπων δεν φταίει σε τίποτα να υφίσταται την κοινωνική “κατακραυγή” που χαλάει την εικόνα για το επάγγελμά τους. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου