Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Τη δική τους απάντηση για την κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας δίνουν οι οδηγοί των πούλμαν

Ο Γενικός Γραμματέας Συνδικάτου οδηγών τουριστικών λεωφορείων, Μάριος Νικολόπουλος μιλώντας στο iefimerida.gr είπε πως οι πολίτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, ωστόσο το λάθος δεν είναι των οδηγών.

 «Δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για τα λεωφορεία», αναφέρει και προσθέτει «να εφαρμοστεί και στη χώρα μας αυτό που συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Να υπάρχει κάρτα εισόδου των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης και ειδικά πάρκινγκ περιορισμένης χρονικής στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία στους αρχαιολογικούς χώρους».

Η δήλωση του κ. Νικολόπουλου 
«Οι πολίτες έχουν δίκιο και διαμαρτύρονται γιατί πράγματι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας πολλές φορές γίνεται αφόρητη. 

Όμως δεν έχουν δίκιο που τα βάζουν με τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων. Δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για τα λεωφορεία. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, οι μοναδικές θέσεις στάθμευσης που έχουν προβλεφθεί για τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας είναι στην οδό Μητροπόλεως, που στην πραγματικότητα δεν χωρούν τα βαριά οχήματα μας. 

Ακόμα και στον λόφο του Φιλοπάππου δεν επιτρέπεται να σταθμεύουμε. Παραπονιούνται και εκεί οι γείτονες. Ειδικά με τις κρουαζιέρες που το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ αυστηρό (4 ώρες), καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Η εργοδοσία κλείνει τις συμφωνίες και εμείς βγάζουμε τον "καρκίνο". Η "μαγική λύση" είναι να εφαρμοστεί και στη χώρα μας αυτό που συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. 

Να υπάρχει κάρτα εισόδου των τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης και ειδικά πάρκινγκ περιορισμένης χρονικής στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία στους αρχαιολογικούς χώρους. Με εισιτήριο. Ώστε να έχει και το κράτος έσοδα. 

Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, αστυνομία, δημοτικές αρχές, ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και οδηγοί και να βρούμε λύση. Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και φέτος η σεζόν ξεκινά από τον Φεβρουάριο...».

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου