Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Δωρεάν η μετακίνηση με λεωφορεία του ΟΑΣΘ στις 22/9/2018 για μερικές ώρες, λόγω της "Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο"

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεσμοθετήθηκε το 2002 και περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη βιώσιμη αστική κινητικότητα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου και κορυφώνονται με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».

Απώτερος σκοπός της ΕΕΚ είναι η ανάδειξη των τρόπων μετακίνησης πέραν των οχημάτων ιδιωτικής χρήσεως που διασφαλίζουν για τους πολίτες ένα πιο υγιές περιβάλλον και μία καλύτερη ποιότητα ζωής ενώ, ταυτόχρονα καθιστούν τα αστικά κέντρα πιο ασφαλή, πιο βιώσιμα και πιο επικερδή από οικονομικής απόψεως.

Ειδικότερα, οι δράσεις της ΕΕΚ αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Για το τρέχον έτος, η ΕΕΚ εστιάζεται στην πολυτροπικότητα, με σύνθημα «Συνδυάζω - Μετακινούμαι» (Mix and Move!). Στο πνεύμα αυτό, οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα πραγματοποιήσουν τις εξής ενέργειες:

Στη Θεσσαλονίκη:
  • Τοποθέτηση ενός (1) λεωφορείου Α.με.Α. επί του οδοστρώματος στην πλατεία Αριστοτέλους και ενός (1) συμβατικού λεωφορείου στην περιοχή του Λευκού Πύργου, με υπαλλήλους του Οργανισμού, οι οποίοι θα διανέμουν έντυπα για τον Ο.Α.Σ.Θ. και θα ενημερώνουν το κοινό.
  • Κλήρωση τριάντα (30) μηνιαίων καρτών.
  • Στα δύο προαναφερθέντα σημεία θα τοποθετηθούν δύο Banner όπου θα αναγράφεται «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας «ΣΥΝΔΥΑΖΩ - ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ» - Ο.Α.Σ.Θ.,».
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των επιβατών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. για τις 22/09/2018 και από τις 18:00΄ μέχρι τη λήξη της βάρδιας των ημερήσιων γραμμών. Από τη δράση εξαιρείται η ημερήσια (Χ1) και η νυχτερινή γραμμή (Ν1) του Αεροδρομίου.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των επιβατών με την Πολιτιστική Γραμμή (50), η οποία θα ενισχυθεί με το εφεδρικό στη Β’ Βάρδια, από την έναρξη της Β’ Βάρδιας μέχρι τη λήξη λειτουργίας της γραμμής, ήτοι από τις 15:00΄ - 21:50΄.
  • Αναγραφή ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω του συστήματος Τηλεματικής σε όλες τις στάσεις Τηλεματικής και εντός των λεωφορείων.
Τα μηνύματα θα είναι τα εξής:
  • «Ο Ο.Α.Σ.Θ. συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22/9 Δράσεις oasth.gr». 
  • «22/9: Δωρεάν Μετακίνηση με τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. μετά τις 18:00΄». 
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου