Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Χανιά: Ταξίδι μέσα σε… καμίνι

Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι δηλώνουν επιβάτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ που χθες ταξιδεύοντας από Χανιά για Παλαιόχωρα είχαν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα αρκετά χιλιόμετρα της απόστασης αλλά και τη βάσανο του καλοκαιρινού καύσωνα.

Ο λόγος, όπως επεσήμαναν μιλώντας στα “Χ.ν.”, ήταν η έλλειψη κλιματισμού στο λεωφορείο που σε συνδυασμό με τα παράθυρα που δεν ανοίγουν, δημιούργησαν ανυπόφορες συνθήκες για τους ταξιδιώτες. 

Το περιστατικό συνέβη στο δρομολόγιο που έφυγε τα Χανιά την Παρασκευή 10.45 το πρωί με προορισμό την Παλαιόχωρα. 

«Το λεωφορείο δεν έχει ερκοντίσιον, τα τζάμια δεν ανοίγουν και αναγκαστήκαμε να ταξιδέψουμε μέσα στη ζέστη παίρνοντας λίγο αέρα μόνο από τις καταπακτές», σημείωσε μια επιβάτης (τα στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας) που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα “Χ.ν.” μέσα από το λεωφορείο. 

Όπως τόνισε η κατάσταση ήταν δραματική, ενώ έκανε γνωστό ότι οι 18 ενήλικοι επιβάτες (εκτός από τα παιδιά που ταξίδευαν) συγκέντρωσαν υπογραφές διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τις “τριτοκοσμικές” συνθήκες ταξιδιού: 

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λεωφορεία χωρίς ερκοντίσιον και να ταξιδεύουν στους 40 βαθμούς Κελσίου, δύο ώρες δρόμο. Άραγε ελέγχουν από το ΚΤΕΛ τα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια; Δεν θα έπρεπε αυτά που δεν έχουν κλιματισμό να πηγαίνουν σε κοντινές αποστάσεις και τα μεγάλα δρομολόγια να εκτελούνται από λεωφορεία με ερκοντίσιον;», επεσήμανε. 

Το χθεσινό δρομολόγιο, πάντως, σύμφωνα με επιβάτες, δεν ήταν το μόνο που τους ταλαιπώρησε από την έλλειψη κλιματισμού στο λεωφορείο. 

Μια άλλη από τις ταξιδιώτισσες μας ανέφερε ότι αντιμετώπισε τις ίδιες συνθήκες όταν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου ταξίδεψε με το λεωφορείο που αναχωρούσε στις 3.20 το μεσημέρι από Παλαιόχωρα για Χανιά. 

Σημείωσε, δε, ότι σε εκείνη την περίπτωση λόγω του προβλήματος της ζέστης το λεωφορείο σταμάτησε στις Βουκολίες και το ΚΤΕΛ έστειλε άλλο λεωφορείο για να μεταφέρει τους επιβάτες στα Χανιά. 

Φαίνεται πάντως πως το συγκεκριμένο λεωφορείο χθες δεν αντιμετώπιζε μόνο πρόβλημα με τον κλιματισμό καθώς στην ταλαιπωρία από τη ζέστη ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα άσχημο περιστατικό, όπως μας ανέφεραν οι επιβάτες. 

Ήταν η στιγμή που φτάνοντας στον προορισμό τους, η μπαγαζιέρα (λόγω έλλειψης συντήρησης;) έπεσε ξαφνικά πάνω σε μια γυναίκα την ώρα που εκείνη επιχειρούσε να βγάλει τα πράγματά της…

Η απάντηση του ΚΤΕΛ 
Από την πλευρά του, το υπεραστικό ΚΤΕΛ στο οποίο απευθύνθηκαν τα “Χ.ν.” παραδέχθηκε το πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες. 

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία καθώς παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στον δρόμο», ανέφερε ο προϊστάμενος Κίνησης Μιχάλης Τσουπάκης και κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ: 

«Θα ήθελα να επικοινωνήσουν μαζί μου οι άνθρωποι, αναγνωρίζουμε την ταλαιπωρία που υπέστησαν και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους την άλλη φορά που θα ταξιδέψουν». 

Ερωτηθείς αν το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι παλιό ο κ. Τσουπάκης σημείωσε πως «δεν είναι από τα καινούρια αλλά δεν είναι και τελείως παλιό». 

«Το συγκεκριμένο λεωφορείο έχει έδρα την Παλαιόχωρα και εξυπηρετεί αυτό το δρομολόγιο. Ωστόσο, το 98% του στόλου μας αποτελείται από σύγχρονα λεωφορεία», σημείωσε. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου