Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ιωάννινα: Γενναία επιχορήγηση στο Αστικό ΚΤΕΛ... Ποια δρομολόγια επιδοτούνται

Αυξημένη κατά 20 χιλιάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά θα είναι η επιχορήγηση του Δήμου Ιωαννιτών προς το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προκειμένου να διατηρηθεί το μειωμένο εισιτήριο προς τους ίδιους προορισμούς. 

Συνολικά ο Δήμος θα επιδοτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ με το ποσό των 140 χιλιάδων στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής που θα υπογραφεί και θα έχει διάρκεια ενός έτους. 

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για μία πετυχημένη παρέμβαση και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην πρώτη χρονιά επιχορήγησης καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης από 20 μέχρι 30%.

Επιπλέον, ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί σημαντική την προσπάθεια για την αστική αποκέντρωση του Δήμου Ιωαννιτών, με τη μεταφορά υπηρεσιών στο δημοτικό διαμέρισμα του Κατσικά (π.χ. πολεοδομία), όπου συνδυαστικά με την πολιτική μείωσης του κομίστρου μεταφοράς, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Επίσης, θεωρεί ότι το μειωμένο κόμιστρο θα εξακολουθεί να δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους κατοίκους όλων των ωφελούμενων περιοχών να χρησιμοποιήσουν το Αστικό για τις μετακινήσεις τους, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση των αυτοκινήτων, με προφανή τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για την πόλη. 

Τέλος, είναι αυταπόδεικτη η άμεση οικονομική ελάφρυνση τόσο για τους τακτικούς χρήστες του Αστικού όσο και για τους υπόλοιπους πολίτες αφού η μείωση του εισιτηρίου θα συνεχίσει να κυμαίνεται από 23-30%», είπε στην εισήγησή του ο κ. Γιωτίτσας.

Διευκρίνισε δε, ότι το ποσό αυτό είναι σταθερό, ανεξαρτήτως των συνολικών πραγματοποιούμενων μετακινήσεων κατά τη διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης, και τα μειωμένα κόμιστρα θα αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες των συγκεκριμένων περιοχών για όλη τη διάρκεια του 12μηνου της σύμβασης.

Η επιδότηση εισιτηρίου αφορά στα δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Β’ ζώνης και συγκεκριμένα: Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα.

Τα δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Γ’ ζώνης, και συγκεκριμένα: Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος.

Και τέλος το Δημοτικό Διαμέρισμα του Κατσικά.

Πέραν της επιδότησης του εισιτηρίου για τις συγκεκριμένες περιοχές, και κατόπιν διαβούλευσης με τις Τοπικές κοινότητες, η σύμβαση που θα υπογραφεί θα περιλαμβάνει και τα επιπρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο :

1. Επέκταση των υπαρχόντων δρομολογίων κατά δυο των Μαρμάρων προς της περιοχή της Ολυμπιάδας, ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχής για τη μετακίνηση των κατοίκων προς τα Ιωάννινα. Οι ώρες των δρομολογίων θα είναι στις 10 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα σύμφωνα και με τις επιθυμίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας.

2. Δημιουργία των απαραίτητων δρομολογίων προς την περιοχή των Μελάνδρων μετά και τη διάνοιξη της οδού Δαβάκη. Οι ώρες και ημέρες των δρομολογίων θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με το Δήμο.

3. Τοποθέτηση με έξοδα της εταιρείας πέντε επιπλέον στάσεων βελτιωμένης πρακτικότητας και αισθητικής στα ίδια πρότυπα με αυτές του Δήμου

4. Θα προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία νέων δρομολογίων όπου καταστεί αναγκαίο, και αφού παρατηρηθούν και καταγραφούν σε συστηματική βάση οι μεταβολές στις μετακινήσεις των πολιτών μετά το μειωμένο εισιτήριο, και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, επανασχεδιάζοντας ουσιαστικά το χάρτη των Αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας.

5. Συνέχιση των δρομολογίων από τη Γορίτσα για τη μεταφορά των μαθητών του χωριού στα σχολεία τους.

6. Συνέχιση της πολιτικής του μειωμένου εισιτηρίου για όσο διάστημα μεσολαβήσει έως την υπογραφή της νέας σύμβασης, καθώς η τρέχουσα λήγει στο τέλος του μήνα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου