Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

«Χουνέρι» της ΣΤΑΣΥ σε εμπορικούς εκθέτες

Θα μπορούσε να είναι ο νόμος του Μέρφι - όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά. Όμως στην περίπτωση της έκθεσης χειροποίητων προϊόντων «Handmade Dreams», που είχε προγραμματιστεί για τις 2 με 4 Ιουλίου στον σταθμό μετρό του Συντάγματος, ότι πήγε στραβά οφείλεται στον νόμο της ΣΤΑΣΥ, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό.

Η παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του μετρό τη συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συγκεκριμένη έκθεση έγινε με κλήρωση τον Μάρτιο.

Ο διοργανωτής ανέλαβε να βρει τους εκθέτες -κάποιοι από το εξωτερικό-, να συνεννοηθεί για τα προϊόντα που θα πουλούσαν, να ρυθμίσει τα δωρεάν μαθήματα χειροτεχνίας στους επισκέπτες, να ετοιμάσει τα συμβόλαια, να συνεννοηθεί με χορηγούς επικοινωνίας και να επιμεληθεί τη διαφημιστική προώθηση, στο διαδίκτυο, αφίσες και φλάιερ.

Ήταν όλα σχεδόν έτοιμα, όταν στις 18 Ιουνίου, δυο εβδομάδες πριν από την έναρξη, η ΣΤΑΣΥ του γνωστοποίησε ότι στις 3 Ιουλίου, δεύτερη ημέρα της έκθεσης, θα έκανε δική της εκδήλωση με την παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και ότι ακυρώνεται η έκθεση εκείνη την ημέρα.

Η αντιπρόταση να χρησιμοποιηθεί η μισή αίθουσα δεν έγινε δεκτή. Ο κ. Ιωαννίδης συνειδητοποίησε σοκαρισμένος πως πήγε στράφι η δουλειά τριών μηνών.

«Στα λόγια ακούγεται εύκολο. Στην πράξη είναι χρονοβόρο. Πρέπει να συνεννοηθείς με περισσότερους από 80 ανθρώπους και ο καθένας τους πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμά του. Κάποιοι έπρεπε να κλείσουν εισιτήρια. Άλλοι είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν και έπρεπε να αλλάξουν τα εισιτήρια. Κάποιοι έφτιαχναν εποχικά προϊόντα που θα πήγαιναν χαμένα».

Γνωστοποίησε στους συνεργάτες του ότι η έκθεση ακυρώνεται, αλλά τον περίμενε δεύτερο σοκ. Η ΣΤΑΣΥ επικοινώνησε μαζί του για να του πει ότι αναβλήθηκε η δική της εκδήλωση και ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει την έκθεση.

Θα έπρεπε να αρχίσει ξανά νέο γύρο συνεννόησης με τους συνεργάτες. Ζήτησε να έχει γενναία έκπτωση στη μίσθωση, η εταιρεία αρνήθηκε.

Την περασμένη Κυριακή, του τηλεφώνησε μια φίλη του για να του πει πως είδε να στήνεται η έκθεση στο Σύνταγμα και πως θα τον συναντούσε εκεί την επομένη.

Την ενημέρωσε πως επρόκειτο για την έκθεση ανταγωνιστή, όχι για τη δική του. Ο κ. Ιωαννίδης εκφράζει την πικρία ότι τη δική του διαφημιστική εκστρατεία θα την καρπωθεί ανταγωνιστής και αναρωτιέται πώς γίνεται να διοργανωθεί έκθεση σε τόσο σύντομο διάστημα, ενώ χρειάζεται μια εβδομάδα για να πληρωθεί η ασφάλεια.

Πηγές της ΣΤΑΣΥ σημειώνουν πως το συμβόλαιο μίσθωσης της δίνει το δικαίωμα να ακυρώσει μονομερώς τις ημερομηνίες σε έκτακτες περιστάσεις και πως ήταν ανελαστικές οι υποχρεώσεις του υπουργού, η παρουσία του οποίου είναι αναγκαία, καθώς πρόκειται για σημαντική εκδήλωση.

Δεν διευκρίνισε πάντως αν εξάντλησε κάθε δυνατότητα να βρεθεί άλλη ημερομηνία για τη δική της εκδήλωση, που δεν θα την οδηγούσε σε αθέτηση των υποχρεώσεών της. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου